Samtal från USA.



Haha !  Nu har jag precis pratat med min värdmamma igen för 6-7 gången. Känns självklart bättre för varje gång men det är svårt att prata engelska i telefonen. Det finns säkert de som inte tycker det. Men man kan inte förklara på samma sätt som man kan när man pratar i verkligheten och ser varandra. Men vi har haft väldigt mycket kontakt det senaste och det är jätte kul för jag övar ju varje gång vi skickar mejl eller pratar i telefonen..

Det borde låta rätt kul att sitta och lyssna för henne, menar först den där "svenska" engelskan och med min smålänska på det . Det blir ju bara för härligt eller hur !
Annars så fick jag min flygbiljett idag. Klockan 07:40 går flyget från Landvetter mot Frankfurt där det blir mellan landning och sen vidare mot New york. Kommer bli en lååååång resa. Men som tur är så har jag fått kontakt med några härliga tjejer som också åker den 14 April. Vi är sammanlagt 9 st svenskar som åker från Arlanda, Kastrup och Landvetter !

Kommer att bli hur bra som helst det här . Får hoppas på det bästa iaf :)

Puss&Kram





Min bara min.





Härligt. Idag fick jag hem min lilla Acer Aspire One 150 and I like it. Passar mig perfekt nu när jag ska iväg på min Au-pair resa. Billig och bra för bara 3149 kr . Som hittat!

Syskonhelg .


 


Då var det måndag igen . Helgen har för det mesta spenderats med syster. Drog in till Nässjö i lördags och mötte upp Clara. Vi köpte lite gott till kvällen och åkte hem till henne. Vi lagade mat, kollade på hockeyn och drack vin. Efter några galna timmar så åkte vi ner till Högland. Inte så värst mycket folk men med rätt sällskap så blir kvällarna alltid lyckade och det kan jag säga att denna kvällen blev. Det blev riktigt mycket skratt åt både det ena och det andra.
En skön snubbe roade oss rätt rejält på dansgolvet och likaså kusinen Emma .. Så tack för denna helgen sis!      <3

Jack vs Pretty woman ..

      



Hittade lite roliga bilder när jag satt och kollade på gamla kort. De här togs för ca ett år sen när vi var på maskerad i WF- lokalen och jag kan lova att kvällen verkligen blev lyckad
  :)


   
        

Dagarna bara springer iväg.


Har inte kommit in riktigt i det här med att blogga. Jag har ju trots allt skaffat mig bloggen till mitt Au-pair år och lovar att det kommer att skrivas mycket mer då :)

Annars så tycker jag att dagarna bara springer iväg. Jag tycker att jag har det väldigt skönt just nu och jag bara njuter. Jag jobbar lite extra på dagis när de behöver hjälp men annars är jag ledig och passar på att umgås med de jag vill innan jag åker..  Visst jag kan få mer jobb om jag bara vill men just nu känner jag bara för att ha de som jag har det.
När jag kommer hem från mitt Au-pair år så blir de ju annat. Då är det dags att börja tänka på pengar och jobb igen och kanske börja plugga. För det är något jag verkligen vill göra och det känns som att det behövs en utbildning i dessa tider. Jag vet redan nu något som jag gärna vill utbilda mig till men det behövs ju inte nämnas eftersom det kan hända mycket under ett år!!

Men nu får jag ta en sak i taget. Jag hade många ideer under sommaren på vad jag ville göra och jag är vädigt glad att jag tog tag i just Au-pair. Kanske kunde börjat ta tag i det lite tidigare än vad jag gjorde men det är sak samma.
Varför jag har valt att åka som Au-pair är dels för att jag verkligen gillar att jobba med barn och erfarenhet har jag fått mycket under min 3 år på barn och fritidsprogrammet. En annan sak som jag jätte gärna vill är just att lära mig engelskan. Jag vill kunna prata flytande engelska utan att man ska behöva känna sig osäker och staka sig så där som man kan göra när man inte får ut orden. Jag känner att det är ett perfekt tillfälle att åka iväg nu när det är dåligt med jobb och så där. Det finns inte mycket som lockar mig att va kvar här hemma förutom familjen och mina vänner. Man lär sig att bli så otroligt självständig och jag kommer att få så grymt mycket nya erfarenheter. Det är mycket fördelar med att åka men det kommer inte att vara enkelt särsklit inte i början med ett nytt hem, ny familj, nytt språk och ny kultur. Men som sagt man får kämpa!

Annars så har det varit väldigt lugna dagar sen helgen. Har umgåtts en del med min syster. Det är alltid lika roligt trots att våra planer inte blev som de tänkt. Blev lite våfflor hos mormor igår och det var riktigt gott. Egentligen så är det väll våffeldagen idag men va spelar det för roll!

Oh just de fick se film från Lisen och Kjells Australien resa när de var och hälsade på Linn och Jonna. det var verkligen kul att få se dem. :) Antar att ni kommer att läsa min blogg när ni kommer hem och ni verkade ha det jätte bra !
Men annars är det rätt lugnt. Varit ute hos Hylander och gått en runda med hennes hundar. 1 mil blev det faktiskt och det var väldigt skönt. Nu tänkte jag beställa en dator jag kollat på länge men hatar att beställa saker från internet så det tar alltid så lång tid för mig! 

Ha det så bra !

Nina


Saknad ..



Nu har det gått ca 5 månder sen jag träffade mina underbara vänner.  Fick höra idag att kanske kanske skulle de komma hem någon vecka tidigare och självklart hoppas jag på det eftersom vi då kanske hinner träffas innan jag påbörjar min resa .. Det skulle verkligen kännas toppen för jag börjar verkligen sakna dessa tjejer ..

Så ni kan tro att jag håller tummarna!  :)


vilken kväll ..

Lite dålig uppdatering i bloggen så här i början. Men det kommer . Har haft lite att göra med min USA resa. Imon var biljetten bokad och allt var klart. Men det är som sagt alltid något som ska krångla till sig. Nu vet jag inte om det är rätt familj för mig. Orkar inte gå in på detaljer men ligger i en så kallad ny matchning så vem vet det kanske dyker upp en annan familj som känns bättre eller så skärper min nuvarande "värdmamma" till sig och visar sig mer allert. Det är bara att vänta och se helt enkelt. Så jag har två val egentligen. Vill jag ge familjen en till chans? Eller ska jag låta det ta lite mer tid och vänta på en annan familj och börja om igen? Just nu vet jag inte hur jag vill göra men får förhoppningsvis ett samtal imon och så får vi se vad vi kommer fram till..

Annars så hade jag en riktigt bra kväll igår. Förfestade hos Sara och Johan med ett gäng sköna människor. Mycket dans och sång kan ja lova. Hylander rockade nog loss mest tror jag. Helt gaalet va du gick igång du ;) men kul var de och som alla roliga förfester så tar de slut ganska fort. Vidare till hotellet där jag verkligen hade en kanonkväll. Kom ganska mycket folk ändå för att vara lördag innan löning och allt.

Till slut efter lite trängsel i kön hamnade jag på Jamaica och ville ha min Hawaii med sås. Men tror ni jag fick den, Inte då! Det var kebabtallrik som gällde med knappt färdiga pommes. Haha men vem är jag till att klaga. Det gick ju ner ganska snabbt ändå. De mesta iaf.  :)  

Ikväll blir de kanske bio med Clara om vi inte ångrar oss. Annars blir de en lugn dag utan sol som de verkar nu. Var ju underbart ute igår!  Men ha en bra dag alla.


Nina  


en bra dag helt enkelt ..

Dåså, nu är man igång med bloggen som jag först och främst skaffat mig eftersom jag ska åka iväg som Au-pair till USA ett år och tycker att det kan vara kul för mina vänner att veta lite vad jag kommer ha för mig men även för andra om de tycker det är roligt ..

Jag har alltså blivit matchad med en familj norr om San Francisco i en stad som heter Novato. Allt känns jätte bra och jag ska ta hand om tre st barn. Som vissa säkert vet så ska jag egentligen åka nu på Måndag men fick besked förra veckan att familjen ville skjuta upp en eller två extra veckor. Varför är svårt att förklara men jag var ju så förberedd att få komma iväg NU liksom! Nu vet jag inte exakt när jag kommer iväg (30 mars, 6 april) och jag bara läängtar ..

Men .. jag får se det positivt nu har jag flera dagar att hinna med allting och jag lovar det är hur mycket som helst att göra.
Men framförallt så ska jag passa på att umgås så mycket jag kan med vänner och familj.
Se till att böjra packa för jag är helt hopplös när det gäller packning och då gäller det oftast bara för en vecka. Men att packa för ett år! det är något nytt men det är bara att ringa syster. Hon är bra i alla lägen :) Annars om ni har några bra tips är det bara att hojta till !

Annars så har jag haft en riktigt bra dag! Hjälpt Josefine med hennes urgulliga tvillingkalvaroch även firat  Amelias 20 års dag så grattis till dig igen. Det blev en trevlig fika på Thimons med Josse, Amelia, Frida och Dessi. Hur bra du vill ..
 
Blir lite mer skrivande om min resa när jag har tid för nu blir det Grey's anatomy  !

Nina


Välkommen till min nya blogg!


RSS 2.0