Tyson's corner


söndag kväll och jag är nöjd efter min första helg här i DC :) Idag var jag lika trött igen på morgonen som alltid men tog mig ut ur sängen vid 11 tiden då jag fixade till mig lite och sen kom Casey och hämtade upp mig. Vi åkte till ett mall i Pentagon i ungefär 15 min innan Louise ringde och berättade att hon var hemma från helgkursen. Så vi åkte och hämtade henne och åkte till Tyson's corner som är ett stort mall med många affärer. Självklart så gick jag in med inställningen på att shoppa men som vanligt när man vill hitta mycket så hittade jag knappt ingenting :p Eller när de började stänga hittade vi en affär och där fanns de kläder :) men jag ska tillbaka dit antagligen nästa helg .. Innan det stängde så gick vi in i en Halloween affär och där fanns det ju grejer kan man säga och jag måste fundera på vad jag ska ha på mig för det är ju trots allt mycket större här i staterna än hemma i lilla Sverige så det ska bli grymt kul :D

På hemvägen åkte vi till Mc donalds en sväng och tog oss en Mc Flurry och sen begav vi oss hemmåt..


Så nu sitter jag här i sängen och har allmänt tråkigt .. Vill inte sova för jag orkar inte gå upp tidigt imon! hatar det lika mycket varje morgon ;) Men får tänka att jag bara har två timmars jobb och sen är jag ledig i 6 h då jag kan krypa under täcket och snarka lite!

xoxo

Ibiza .


Har precis hävt mig i sängen efter en kväll på Ibiza men Emy. Kvällen blev riktigt lyckad med mycket dans och nytt folk. Hör kommentarer från både höger och vänster - vilka vackra ögon du har, du ser presis ut som en barbie Wow are you from Sweden I never met someone from Sweden before, Är alla tjejer från Sverige blonda. Ja herregud .. Men jag träffade en del nytt och kul roligt folk och ut igen ska jag ju absolut. Detta stället hade 3 olika dansgolv plus att man kunde vara uppe på taket. I början var det inte så mycket folk men sen blev det crowded på dansgolven och varmt som sjutton och man får knappt vara ifred. Men jag hade kul och nu blir de banne mig sängen för imon blir det till att dra ut och shoppa :)

Orkar man gå upp och äta något magen kurrar men nej jag orkar verkligen inte!

Night

xoxo


...


Nu blir det en utekväll i DC med Emy. Har ingen aning om vart vi ska än men det är lördagkväll och jag kommer bli grymt uttråkad om jag bara ska sitta hemma. Skriver några rader innan jag somnar inatt.

xoxo

The time traveler's wife .


Det här med att ha en blogg är inte det lättaste för mig. Jag skriver mest för att mina vänner, familj och släktingar ska få veta hur jag har det men det är inte alltid jag orkar :p Men dagarna denna veckan har gått väldigt fort och imon lördag så har jag redan varit i min nya värdfamilj en vecka! Tiden går fort och jag känner att jag kommit in i alla rutiner fruktansvärt fort. Kan ju vara en fördel att jag varit med om det innan kanske!

Ikväll så hämtade i alla fall Casey upp mig som är från australien en väldig rolig tjej så vi åkte till Bethseda som ligger väldigt close. Vi gick ut och åt på en restaurang och bara satt och pratade. Det är kul att umgås med icke svenskar när man är här även om det är väldigt skönt och kul att träffa svenskar, för man övar verkligen mer på språket och hon som är från australien har ju inte dålig engelska precis .. Mätta och glada gick vi till bion. Vi hade tänkt se Inglourious bastards men Casey var mer sugen på att se The time traveler's wife och inget mig emot för den har jag med velat se. Det var en väldigt bra film och nu sitter jag här i min säng och lyssnar på lite musik. Imorgon har jag inte så mycket planer än. Kanske ska träffa en annan au pair och gå ut på något uteställe men vet inte riktigt än. På söndag blir det i alla fall lite shopping :D Tänkte komma igång med det nu! Haha!

Just det, under reklamen på bion så dök det upp en film som ska komma ut här i November som heter The blind spot och jag lovar den filmen kommer vara så otroligt bra jag känner det bara på mig. Det kommer vara en sån film där känslorna bara sprudlar om ni förstår vad jag menar. När man blir så glad så man nästan börjar gråta haha kan inte förklara men den ska jag lätt se..

Time for bed.

xoxo

   

Köra bil


Dagarna går ju helt seriöst ruskigt fort. Idag är det redan torsdag och jag har snart varit i denna familjen en vecka och det känns redan bra :) Nu är jag ledig lite igen på dagen. Pratade lite med Louise som  vanligt och sen skjutsade hon hem mig och jag satte mig i våran bil och körde runt lite. De flesta värdföräldrar vill säket vara med första gången man kör . Min värdpappa sa till mig idag att jag kunde testa och köra med honom till skolan och öva lite. Men jag sa att jag kan köra lite när jag är ledig och det var helt ok. Så jag har vimsat runt här på gatorna lite nu och jag MÅSTE lära mig att fickparkera här. Man måste ju göra det överallt verkligen. Jag är ju kass på det men öva öva. Men det var kul att köra lite. Har inte gjort det på en månad när jag var hos Jannike så det var skönt att få åka runt lite.

Sitter mest och skriver för att jag väntar på att mamma och pappa ska komma in på skype snart . Har inte hunnit prata med dem än så de ska bli kul :)

xoxo

Härliga dag.

Då har ondagen också över och det har varit en riktigt bra dag tycker jag .. Jag jobbade mina 2 timmar på morgonen och flickorna sköter sig även om den lilla kan behöva lite tillsägning :p Men det gick bra och vi var i tid till skolan. Där träffade jag Louise och vi hade bestämt att åka runt lite eller hon behöver visa mig runt lite för jag är förvirrad .. eller jag är yr som Louise sa när hon inte hittade haha! Vi lyckade också köra mot en enkelriktad gata idag och det kom bilar körandes mot och men vi tänkte ju inte på det. Louse trodde att det var deras fel :p så jäkla kul när vi upptäckte att vi var den ända bilen som åkte åt fel håll och mötandes bilar emot oss. Eftersom vi är lediga 6 timmar på dagen så slappade jag lite hemma innan jag började igen och Louise åkte antagligen hem för en nap :p

Idag hämtade jag bara upp R eftersom mormorn tog hand om M idag och hon var hur trevlig som helst verkligen .. Jag och R gick mot Metron som skulle ta oss till city. Jag hade då ingen aning om hur den funkade men B ja hon hittade .. Kändes rätt kul att en 8 åring visar au pairen var man ska. Men vi åkte iaf till ett museum och strosade runt lite och avslutade det hela med en glass innan vi tog Metron tillbaka hem . Vi var hemma vid halv 7 så då var det läxor och sen var min jobbardag över. Så himla skönt verkligen :) Och det är sån skillnad nu i jobbet mot var det var i San Francisco. Det går så mycket enklare här och jag känner mig så bekväm i familjen :D

Tiden gick väldigt fort ikväll och trots att jag slutade tidigt så var jag inte inne på mitt rum förrän halv 9 så jag tog mig en skön dusch och har bara slappat ikväll. Nu blir det sängen och imon tänkte jag ta bilen och köra runt lite har ju inte gjort det än .. Louise har gett mig en karta som kommer vara behövlig hon känner väll igen sig i mig. Lite yra båda två haha! En riktig härlig skånsk det där!!

xoxo

Tisdag 26 augusti


Ett snabbt inlägg eftersom jag verkligen behöver sova nu :) Klockan är halv ett och jag kom precis hem. Har umgåtts lite med Louise som också är Au pair. Riktigt skön  :) Självklart så bor hon inte precis vid mig och jag skulle försöka orientera mig hem! Med lite hjälp så hittade jag och jag får självklart problem med detta lås. Herregud vad jag inte tycker om det. Det är två lås och jag förstår mig inte på det så jag stod där ute som ett fån men lyckades tillslut.

Annars så har dagen varit bra. Morgonen gick väldigt fort och R är hjälpsam i alla fall nu i början haha! Jag pratade en del med Louise innan jag tog mig hem och satt vid datorn och slöade lite. Självklart så somnade jag har fortfarande inte kommit in i tiden här men det börjar ordna upp sig nu tycker jag! Jag hämtade upp barnen vid 3.15 då var M på lite kink humör för hon ville ha äpple och inget annat men det löste vi fort och de fick leka på  lekplatsen där på skolan en timma innan vi gick hemmåt. Väl hemma blev det läxor för R och jag och M läste lite på hennes rum och sen skulle vi bakat men hade inte allt hemma så vi hade en liten modeshow uppe på deras rum som tog ca 2 timmar . Riktigt roande måste jag säga. Sen kom mamman hem och fixade mat  till oss och sen var min jobbardag över.

Jag blev upplockad av Louise och Casey och vi kollade in området lite eller de visade mig :) Tenleytown där vi bor är väll inte så stort men det finns så mycket runt omkring :)

Så nu ska jag lägga mig och försöka att inte vakna en kvart innan jag börjar som jag gjort de senaste dagarna. Förstår inte vaknar av att jag har mobilen i sängen och har ingen aning om att alarmet gått på.

Jag vet nte om jag får lägga ut kort på barnen här på bloggen än annars hade ni fått se lite bilder.
Natti natti

xoxo

Jannike


Nu har jag suttit och pratat med Jannike i en timma som kändes som 20 minuter. Hade kunnat prata ännu mer men måste krypa i säng. Men jag saknar dig vännen så mycket och det är väll inte konstigt efter en månad tillsammans. Men vi får prata mer imon igen och boka in något så vi kan ses snart igen :) Längar redan du är bra du!

Annars så har jag tagit mig igenom min första jobbardag och den har gått snabbt. Min värdmamma har varit med mig idag på morgonen och eftermiddagen som gick otroligt fort för vi möttes upp vid skolan och hon tog med sig M och jag stannade kvar med R vid lekplatsen vid skolan där jag träffade två andra au pairer och en från Sverige :) alltid trevligt. Vi stannade där till 5 tiden och sen gick vi hem och det är så otroligt skönt att vi har gångavstånd till skolan och slipper ta bilen som jag gjorde hela tiden i SF! Vi pratade om lite allt möjligt och hon är väldigt söt den tjejen. På onsdag ska bara vi två ha eftermiddagen tillsammans så vi ska in till downtown till något museum som hon vill visa mig. Hon ska också visa mig hur man tar metron. Haha! När vi kom utanför huset så planerade vi också Halloween att vi ska spöka ut huset ordentligt om vi har tid. När vi kom in var klockan redan halv 6 och vi kollade lite på tv och sen blev det mat med hela familjen och jag tycker om dem allihop. Det känns väldigt bra faktiskt.

Sen slutade jag för dagen och imon så ska jag som sagt jobba själv för det mesta. Jag kommer ihåg de första dagarna när jag började jobba i SF det var så otroligt mycket rutiner att komma in i och vad ska man packa ner för lunch och grejer. Jag har inte fått riktigt den jobbiga känslan här än och det ska bli skönt att verkligen börja jobba såhär direkt.. Det är klart att det är lite jobbigt när jag inte kan så mycket om allt än men jag har min lilla 8 åring som är väldigt bra att hjälpa till så jag hoppas dagen ska gå bra imorgon :)

Jag ska se till att köpa mig en ny kamera snarast som jag tjajat om så länge . jag ska försöka ta lite kort med min gamla sålänge så ni kan få se lite. Det är alltid lite roligare att läsa när det är lite bilder! Men nu måste jag verkligen krypa till sängs..

Ser också att det blivit lite mer läsare här på bloggen och det är alltid roligt :) Ni au pairer som läser får gärna höra av er speciellt om ni är i närheten av DC :)

xoxo

naptime.


Då har man börjat jobba lite smått fast min värdmamma har hjäpt till. Jag kunde inte somna igår heller och idag höll jag nästan på att försova mig men snabb som jag är så kom jag upp i tid. Barnen är väldigt duktiga och de klarar av mycket själva det är jag som måste komma in i rutinerna igen ;) Vi har precis lämnat dem på skolan och nu är jag ledig fram till 3 tiden så nu ska jag ta mig en snabb nap alltså! Jag har inte sovit många timmar de senaste nätterna och det är så tyst och skönt  nu:) Sen blir det till att kolla runt lite här i huset och lära mig var allt är :p

Hörs senare ikväll..

xoxo

börjar om på nytt.


Andra dagen över och jag är så fruktansvärt glad över att jag lämnade min första värdfamilj.Hur stod jag ut så länge jag kan inte förstå det. Men jag överlevde tack vare alla underbara vänner jag träffade :)
Denna dagen har bara sprungit iväg och nu sitter jag i mitt rum och ska snart sova. Förhoppningsvis kan jag somna ikväll men man vet ju aldrig och imon börjar flickorna skolan så vi får se hur det blir! Men imon är mamman hemma så hon ska hjälpa mig och visa lite! Mitt schema ser oftast ut så att jag börjar 7.15 jobbar till 9.15 ungefär och sen är jag ledig fram till klockan 3 då flickorna slutar. Sen jobbar jag fram till halv 8 på kvällen och sen är jag ledig. Helgerna kommer jag oftast ha lediga så det är skönt.. Nu i början ska jag försöka komma in så mycket som möjligt i familjen och imon ska jag ut och utforska området lite när jag är ledig!

Annars så har jag varit här i 4 1/5 månad nu och jag hunnit med en del :) Det känns konstigt att jag inte har träffat min familj och vänner på så länge men tiden går och förhoppningsvis så kommer jag trivas bra här nu :D Men jag saknar er och tänker mycket på er. Det gäller bara att hitta lite roligt folk att umgås med ! Så nu har jag börjat på ett nytt äventyr här på östkusten. Spännande eller hur!

xoxo

Dag 2


Jag gör ett snabbt inlägg nu innan jag ska gå upp och äta med familj :) Jag kunde verkligen inte somna igår kväll sista gången jag kollade på kl så var den 03.00 och när jag vaknade idag kände jag mig som en klubbad säl.  Jag pallar helt enkelt inte tidskillnad .. Jag gick upp till familjen och vi åt lite frukost och R hade gjort lite fruktsallad min värdmamma sa att hon älskar att vara i köket och hjälpa till.. När vi ätit så ville de visa mig var skolan ligger så vi gick dit och det är så skönt för jag kan gå med barnen och inte behöva ta bilen överallt som jag gjorde i SF. Vi kollade runt och sen hem för att skjutsa R till en kompis så pappan visade mig lite runt och så där och sen när vi var tillbaka så tog vi med oss M och gick till affären och de visade mig vartifrån metron går. När vi kom hem igen så gav de mig lite papper där det står lite viktiga saker i och jag sitter nu i mitt rum en stund och vilar :p

Jag har då inte världens bästa lokalinne så får allt ta tag i det här och gå ut och gå imon och lära känna området lite! Nu ska jag gå upp igen äta .. Skriver lite mer ikväll innan jag somnar.

xoxo

Washington DC


Allt har gått så otroligt snabbt och nu sitter jag här i mitt rum hos min nya värdfamilj i Washington DC. Igår träffade vi våra nyfunna vänner (piloterna) igen och festade lite och jag hade jätte kul :) De är helsköna och jag tycker det är jätte tråkigt att åka ifrån Jannike och dem nu men det är bäst att sluta när det är som roligast :p Det blev inte många timmars sömn inatt eftersom jag skulle upp vid halv 5 och det var segt kan jag säga men det var bara att ta sig i kragen och gå upp. Vid halv 6 åkte vi till flygplatsen och innan det sa jag hej då till mormorn som bor där och hon var så söt och sa att hon kommer sakna mig med tårar i ögonen. :) Hon är hur bra som helst :) Vi kom till flygplatsen iaf och jag checkade in mina väskor och gick mot security och var tvungen att säga hej då till Jannike. Det kändes inte alls roligt och när hon åkte iväg så kände jag mig ganska ensam igen men bet ihop och gick på planet där jag i princip sov i 5 timmar som det  tog att flyga :)
 
Det var inte världens bästa flygplats kan jag lova helt flummigt gjord och det var svårt att hitta vart jag skulle men jag lyckades hoppa på en buss som tog mig till mitt bagage där jag möttes upp av min nya värdfamilj. De hade en stor fjärilballong och ett kollage med kort på barnen och där det stod Welcome Nina :) så gulligt och jag kände på en gång att de är väldigt gulliga och jag tror att jag kommer trivas här! Det bästa av allt var nog att jag möttes av ösregn helt underbart !!! Vi åkte till en mexikansk restaurang som barnen tycker om väldigt mycket och åt en hel del kan jag lova och bara satt och pratade och det kändes verkligen helbra och barnen är jätte söta två tjejer på 5 och 8 år.. Efter det åkte vi hem till deras hus och barnen skulle ha en rundtur med mig och visade först mitt rum och jag älskar det verkligen. jag bor på undervåningen så jag har tv och soffa när man precis kommer ner från trappan och sen gå man lite längre så har jag mitt egna badrum och rum. Väldigt mysigt är det och jag ska försöka ta kort när jag packat upp allt och fått iordning på saker och ting och den förra au pairen har lämnat lite saker till mig också. Alltid bra.. Rundturen fortsatte och till slut hamnade vi i en av tjejernas rum. jag mamman och barnen och de spelade lite High school musical musik och sjöng och dansade och vi pratade lite. Imon ska de visa mig runt lite och på måndag börjar skolan. Mina värdföräldrar tycker att det blir lite mycket för mig nu när skolan börjar men inte 8 åringen hon tycker det är perfekt eftersom allt kommer vara nytt för dem också i skolan så jag är inte ensam om att ha massa nytt att lära . Ganska smart  :p
Det är också så skönt för de säger att de är så glada att de hittade mig på Cultural Cares sida  :)

Nu ska jag fortsätta lite här i rummet och sen sova!
xoxo

Nu flyttar jag.


Då var det klart. På lördag 07.50 lyfter planet mot Washington DC och det känns riktigt bra faktiskt även om jag är lite nervös men det här ska gå bra. Klarade jag av 3 månader i min första familj så ska detta gå galant.

Så nu börjar jag på ett nytt äventyr och jag har redan fått se New York, jag bodde i San Francisco i 3 månader och i San Diego i 1 månad och varför inte utforska östkusten lite mer? Det kommer bli kanon och snart ska systra min hälsa på hoppas vi och då blir det LA och Las Vegas :) Så nu hoppas jag bara på att det kommer gå bra det här ! :)

Allt gick så fort så idag var det bara till att packa och herregud vad jag ångrar att jag drog med mig så mycket hemifrån.. Men hoppas bara att jag fixar övervikten och slipper betala och sen så blir de till att skicka hem en väska med syster och köpa en större :) Äntligen börjar jag tjäna pengar igen och kan shoppa lite ..

Men det kommer bli jobbigt att åka iväg ifrån Jannike. Vi har verkligen försökt att hitta någon i CA så vi kan umgås eller iaf träffas. Men det gick tyvärr inte :( men vi fick som sagt en hel månad tillsammans att umgås här i soliga San Diego och kul har vi haft.. Sen har jag träffat så sjukt goa människor både i San Francisco och i San Diego. Det är alltid tråkigt att åka ifrån det men förhoppningsvis så träffar man på nya sköna människor igen :)

Snart slutar Jannike så då ska vi mysa ner oss i sängen och kolla på film :) Ska bli nice.

xoxo




San Diego Zoo

Igår så åkte jag med Jannike och hennes värdbarn till San Diego Zoo :) Vi drog iväg runt 12 tiden och stannade där hela dagen för att gå runt och kolla på alla djuren. Eller alla hann vi ju verkligen inte se för det tog för lång tid att gå runt överallt. Men vi var rätt så nöjda efter de timmar vi gick där och barnen med men jag hade velat se girafferna och zebrorna absoluta favoriterna :D



Myskväll, Au pair möte och fest


Nu är det ny vecka igen och helgen har passerat med stormsteg. I fredags så jobbade Jannike så Rachel tyckte att vi skulle ha lite filmkväll med barnen. Så vi poppade popcorn, bakade brownies och myste ner oss i soffan med filtar och kuddar och kollade på 17 again som var väldigt bra och vi fick oss ett gott skratt :)

I lördags så var det dags för Au pair möte och den här gången skulle de mötas upp vid stranden. Varken jag eller Jannike var sugna på stranden, vi har tröttnat på allt saltvatten och sand och vill bada i en sjö i stället haha :p Men Sanna och den nya au pairen i den familjen kom och hämtade upp oss och vi åkte över bron till Coronado igen till en strand som vi inte varit på innan. Där låg vi några timmar och njöt av solen och jag läste lite ur New moon..
Sen var det dags att åka hem hoppade ut ur deras bil och in i Jannikes och åkte till Costco för att inhandla lite. VI köpte varsin fet  korv med bröd och läsk som fick bli våran middag :p Sen hem och fixa i ordning oss lite för vi skulle egentligen på 20 års fest som hade börjat rätt tidigt så David ringde till Jannike och sa att det började dö ut. Jaha tänkte vi då blir det säkert ingen fest. Men de drog ihop lite folk och åkte till deras "boende" eller vad man ska säga och kvällen blev riktigt lyckad må jag säga.. Det blev lite bad i Jacuzzi och i poolen för vissa och ja det var en riktigt rolig kväll :) Eftersom de  utbildar sig till piloter så hade de självklart lite pilotkläder som jag självklart ville testa och kanske borde man satsa på den utbildningen istället för Au pair. Utbildningen är på ett och ett halv år. Ett år som görs här i San Diego och ett halvår hemma i Sverige i Västerås.

I söndags tog vi en lååång sovmorgon drog till Mc donalds för frukost och sen blev det lite filmkväll. Sen slockande jag ganska fort på söndagen nöjd och glad efter ännu en helg i San Diego ..


Disneyland


I tisdags förra veckan så åkte jag med familjen Holder till Disneyland :) Det var helt sjukt bra och jag var helt fascinerad av hur det är uppbyggt alltså .Det var helt sjukt med alla detaljer de har fått med. Svårt att förklara när man inte har varit där men det var en kul upplevelse. Blev dock lite besviken för jag trodde att det skulle vara lite mer disneyfigurer som gick runt och ville kramas haha! Men vi träffade ju iaf på en. Första dagen så gick vi mest på Disney och det var crowded kan jag lova. Men vi hann med lite grann på dagen innan vi gick tillbaka till hotellet och chillade lite vid Poolen. Jag och Jannike drog ut själva senare på kvällen och han med dessto mer och vi hade en riktigt kul kväll.

Dagen efter så gick vi till California Adventure som är ett ganska så stort nöjesfält där vi åkte lite karuseller och käkade mjukglass som vanligt vi hann med Disney lite till och åkte runt med ett tåg och kollade in allt för vi hann verkligen inte med att se allt där. Så kanske får man ta och åka dit en gång till innan de blir Sweden :)
Jag stannade där till sent på kvällen och åkte sedan hem med Jannikes värdpappa för han skulle hem och jobba.
Men det var kul att få åka med dit och en till upplevelse rikare. Tvärr så var vi inte så aktiva med kameran :p. Det blev lite bilder. Mycket fina tycker ni inte ;)?

xoxo



Coronado beach, båttur och grillning.


Jag har haft en underbar helg som alltid här i San Diego.I lördags sov vi ut lite som vi brukar göra nu för tiden. Sedan drog vi iväg mot Coronado beach. Jannike som körde och Nina som vägvisare. Ibland undrar vi hur vi ens hittar men det går väldigt bra faktiskt men jag är så otroligt trött på all traffik just nu speciellt parkeringen vi körde runt, runt och runt och till slut så hittade vi en plats och det var det värt för det var så otroligt fint där. Vi letade upp två andra au pairer och kunde lägga oss och njuta en stund i solen :) Det blev inget badande denna gången bara till att doppa fötterna lite. Vid 5 tiden åkte vi tillbaka och för att ta sig tillbaka så måste man åka över en bro och Jannike vi började fantisera om att det var Ölandsbron :) Hem kom vi i alla fall hungriga som vargar så vi stannade till på MC donalds och det var riktigt gott och självklart blev det lite glass efter som vanligt ..

Vi åkte hemmåt och var ganska sega, vi hade tänkt dra ut men det krånglade så stannade hemma och drack lite vin och åt mjöklchoklad.
I söndags så drog vi iväg vid 11 tiden för vi skulle ut med båten :) Solen sken och vi gick på bryggan och Jannike började sjunga på låten i saltkråkan och tjötade om HUR mycket hon kollade på det i 8:an 9: an eller hur det var ;) haha! Men det var mysigt och vi blev rätt så fascinerade av de hoppande fiskarna och Jannike sa något i stil med hade jag varit en fisk så hade jag med hoppat upp för att se vad som händer här över ytan liksom .. :p Rätt så lättroade är vi nu för tiden.
Vi åkte ut med båten och bara njöt och åkte runt och kollade lite överallt och hälsade på sjölejonen eller sälar kanske det var. Vi var ute hela eftermiddagen och sen blev de Wendys men en sallad denna gången.

Hem snabbt för att göra oss i ordning lite och sen åkte vi till några grabbar som pluggar till piloter här i San Diego. De hade lite barbeque och vi hade riktigt kul.Det är så kul när man träffar så mycket folk från olika länder också och speciellt när de är från Europa..Vi försökte också lära ut lite svenska och det gick ju som det gick .. Har inte skrattat så på länge . :p Jag hoppas även att få hinna med att flyga innan jag måste lämna San Diego för det blev vi lovade :)

Men först tar vi Disneyland som vi ska till imorgon och det ska bli så kul :) Vi ska sova i en svit och grejer. Man har det ganska så bra alltså men jag hoppas jag får en ny värdfamilj snart för vill verkligen packa ur mina resväskor nu . Men samtidigt så vill jag inte lämna San Diego och Jannike  Men förhoppningsvis kan vi hitta en familj i San Francisco igen och då lär det bli många helger tillsammans.

Time for bed.
xoxo


A Perfect Getaway


Jannike slutade lite tidigare än väntat så vi åkte iväg lite tidigare för en glass. Tyvärr så testade vi Coldstone som ska vara väldigt populär men ack så fel det var. De mosade i en hel brownie i min glass och det blev bara för mycket. Plus att det kostade 40 spänn för en liten en också. Haha men nu har man ju testat det och jag ska hålla mig till frozen youghurt som fortfarande är favoriten..

Vi bestämde oss för att gå på A perfekt getaway och jag måste erkänna att den var väldigt bra och spännande :) också en film värd att se.

Glömde skriva en väldigt gullig grej som hände idag när vi var på barnens camp. Jag och Jannike gick för att hämta ungarna och går förbi en liten lekplats där en liten söt pojk i 3-4 års åldern leker med sin mamma. Han säger hej till oss och sen kollade han lite och säger till mig - Wow nice hair :) haha! Hur gulligt var inte det då!

Dags att sova.

xoxo

Fredag 8 augusti-09


Fredag kväll och jag sitter i Jannikes säng och väntar på att hon ska sluta. Ikväll hade vi tänkt gå på en bio. Ovanligt nja kanske inte ;) Vi har inte bestämt vilken än men hade tänkt se Funny People med Adam Sandler men har hört att den inte är så bra. Så vi får se helt enkelt vad vi känner för.

Annars så sov vi rätt länge idag på morgonen för hon började lite senare och det var skönt som alltid .. Sen åkte vi till barnens camp där de hade avslutning så de hade lite hoppborgar, grillning, sockeradd, tävlingar osv. Vi gick mest runt och njöt av solen tills det var dags att åka tillbaka. Jag gick in på hennes rum och slöade lite tills det var dags för pizza. Eller pizza och pizza jag vill ha pizzan hemma i Sverige den är så mycket bättre. ;) Men nu ska jag inte läska mig själv här. Jag är i USA det får räcka. Pizza kan jag väll äta hela livet där hemma i Sverige!

Kanske kanske har jag en värdfamilj på gång nu! Jag vill inte hoppas på något men vi får se om de hör av sig i helgen till mig. Man kan ju alltid hoppas så håll tummarna där hemma för mig nu!

xoxo

Edward Cullen ..


            


Äntligen har jag haft tid att läsa igen och det har blivit den kända Twilight som jag har lånat av Jannike och jag lovar jag kan inte sluta läsa när jag väl börjat. Ikväll ska Jannike till gymmet och jag kan inte hänga med för mitt 7 dagars pass gick ut så jag tänkte ta en dusch och sen läsa ut det sista i boken. Jag hade tänkte vänta och se filmen innan jag börjar läsa den andra boken. Man får veta så mycket mer i boken om allt och alla och jag kan inte vänta på filmen för jag kan helt enkelt inte få nog av Edward Cullen ..

Torsdag 6 augusti 09


Jag har tyvärr inte så mycket att uppdatera här just nu! Jag har en känsla av att jag kommer sitta hemma i Sverige snart. Varför vet jag inte men jag hör inte så mycket från Cultural Care och jag börjar bli så otroligt rastlös här nu. Jag vill börja jobba och få rutiner igen och jag får inte ut något just nu av att inte göra någonting så händer det inte något under dessa dagar så åker jag hem till alla där hemma i stället :D

Skönt att det snart är helg i alla fall så Jannike är ledig och vi kan umgås lite!

xoxo

Oh det hände igen..


Stackars, stackars Jannike. Igår satt vi ganska så sent utanför Starbucks och hade det trevligt. Jag som har legat vaken andra kvällar denna veckan somnade väldigt fort men Jannike hade fått i sig Kaffe ganska sent och hade legat vaken ganska länge men till slut somnat. Jag hade en konstig känsla idag på morgonen för jag visste att jag inte sovit lugnt inatt och det var som jag trodde. Jag hade gått i sömnen. Jag vet att jag vaknade runt halv 3 av att min madrass inte hade någon luft och jag låg princip på golvet så jag kröp upp i Jannikes säng. Det jag inte visste var att Jannike hade vaknat mitt i natten när hon äntligen hade somnat av att jag står i hennes dörröppning till hennes garderob och pratar på engelska och hon hör att jag säger - Thank you so much for your help. Hehe man kan ju undra vem jag står och pratar med så där mitt i natten. Idag såg jag att jag antagligen hade dragit ut pluppen i madrassen så det var ju inte konstigt att det inte var någon luft kvar. Suck! Jag behöver komma iväg till en värdfamilj snart och få in lite rutiner och kanske kunna börja sova lugnt igen.

Annars så har jag städat lite här i deras hus och hjälpt till och nu så blir det mat!
Får nästan lite panik på mig själv också. Solen skiner och vi är för det mesta inne men det är för varmt ute så man orkar ju knappt ingenting. Men får se till att vi steker lite i helgen..

xoxo

Mormor ..


Nu mår jag så bra efter att ha pratat med min mormor på skype :) Det var så kul att se och prata med dig och jag saknar dig verkligen så mycket.. Men som vi sa så ses vi snart igen. Pratade även med mamma och pappa så nu kommer dagen flyta på rätt så bra.. Ni är bäst!

xoxo

Starbucks - ja tack


Nu sitter jag här i Jannikes säng igen efter en god måltid. Den där mormorn kan allt laga mat. Här blir det inte bara pasta, kyckling och tacos som i min förra värdfamilj ;)

Har väll egentligen inte så mycket att skriva om just nu men har inget annat för mig för Jannike har börjat lite med sin scrapbook så hon ska fixa en sida och sen ska vi till Starbucks en svänga :)
Familjen jag hade på gång i San Francisco tackade tyvärr nej idag eftersom de hade fått träffa en annan au pair som de också kollade på. Så det vägde över men jag överlever. Nu är det ju spännande igen och är jag kvar här en vecka till så får jag hänga med dem till Disneyland nästa vecka! haha jag menar det är ju inte varje dag man får åka dit :)

Satt och kollade på Jannikes bilder innan och hittade ganska många bilder från fester hemifrån och jag saknar att festa med mina vänner :) Speciellt er Linn, Jonna och Lovisa för er har jag snart inte träffat på 10 månader. Det är ju inte klokt!! Kan ni inte komma över och hälsa på mig snart kanske? :p Sen vill jag umgås med dig Hylander och se din nya lya och ha en galen utekväll med syster eller umgås med släkten och familj!

Får försöka hitta på något skoj till helgen Jannike!
Ne nu så är hon förhoppningsvis klar snart så vi kan dra ut en sväng..
Ha de!

           


Sleepwalker


Jag kan helt ärligt inte förstå vad som är fel på mig! Varenda natt sedan jag kom hit så har jag pratat i sömnen. Det började väldigt försiktigt och jag kunde bara ligga och prata lite smått och dessutom på engelska.Men efter varje natt som gått har det blivit värre och värre och stackars Jannike kan inte sova! Jag har satt mig upp i sängen, jag har legat och sparkat henne, slått henne med båda händerna på näsan haha! vilken syn men jag gjorde verkligen det. en arm kommer flygande från ingenstans och slår till henne på armen så det nästan blev ett blåmärke ;) ( såg du något sen Jannike?) Jag har sprungit upp och tänt lampan. Det värsta var när hon hade gett upp och lagt sig i fosterställning på ena sidan av kanten för att ge mig lite space. Vad gör jag då. Jo jag knäar henne hårt hårt i ryggen!

Jag berättar allt för mamma och hon säger att jag kan ju faktiskt sova på en madrass på golvet och det hade hon rätt i Jannike hade fått nog så vi tog in en madrass och Jannike trodde att hon kunde få sova skönt.

Vi gick och la oss ihop om att få en lugn natts sömn och det gick ju ganska bra tills Jannike vaknar av att se en Nina krypandes längs ner på madrassen på alla fyra och försöker ta något som ligger på golvet och utbrister
- Nina what are you doing?
- E, ne jag gör inget speciellt.
- Du kan lägga dig i min säng om du vill. ( Hon trodde att det var madrassen som behövdes pumpas upp eftersom den läcker lite. Men så var ju inte fallet Nina såg något på golvet och var tvungen att ta upp det)
Det värsta är att det blir så pinsamt när jag vaknar till eller halvvaken är man nog när man kommer på sig själv med att gå i sömnen.

Natten efter så var det ganska lugnt trodde jag. Men då hade Jannike vaknat av att jag satt på hennes sängkant som ett fån och sagt till mig att gå och lägga mig vilket jag gjorde. Inget minne av detta dagen efter men tredje natten alltså igår så fick vi allt svar på varför jag satt där :p Klockan var runt 2 tiden och Jannike vaknar av att jag hoppar upp på sängkanten och fort gick det. Hon undrar ju självklart vad jag håller på med. Jag vaknar av att jag sitter och säger något på engelska och sen säger:
- Det kom en helikopter över mig som skulle landa på madrassen så jag var ju tvungen att flytta på mig!

Sen vaknar jag till ordentligt och undrar va sjutton jag håller på med. Både jag och Jannike låg och skrattade åt detta och jag blir ju rädd för mig själv. Håller jag alltid på så här? Mamma och pappa kan säga att de hör mig hemma ibland när jag ligger och tjötar, och ja, jag ser ofta saker i sömnen och springer upp ur sängen och tänder lampan eller bara ut i huset där jag sedan vaknar upp! Men varje natt det kan ju inte vara normalt!

Men vi tar det med ro och Jannike är ju inte heller alltid vaken. Det har blivit mycket engelska från hennes sida när hon vaknar och frågar vad jag håller på med!

Vi får hoppas att det blir en lugnt natts sömn. Men man vet ju aldrig ;)



     

Ikea ..


Då är det måndag igen och helgen har sprungit förbi. Vi har tagit det väldigt lugnt och bara haft det skönt. Det blir stressigt ibland som au pair. Man vill försöka hitta på så mycket som möjligt på helgerna. Så kändes det iaf uppe i San Francisco. Det var upp tidigt som gällde och iväg från huset vilket var skönt :) Vi hade tänkt åka till stranden någon dag men vi kände inte riktigt för det. Så i lördags vaknade vi lite när vi kände för det. Sen åkte vi till IKEA och vad glad man blir. Det känns verkligen som hemma och vi gick där och pratade på och Jannike såg alla möbler hon haft i sin gamla lägenhet :p Vi satte och och åt köttbullar och potatismos med lingon som var så gott :D Det kan nog Jannike intyga i alla fall. När vi hade ätit upp nästan alltihopa så gick vi runt lite till och fastande vid en stor karta och vi började prata om hur LÅNGT vi är hemifrån och vilka ställen vi vill åka till.. Sen var det dags för att inhandla lite choklad och Ahlgreens bilar och en mjukglass som jag inte fick äta så mycket av. Halva smälte nog bort tror jag bra där.

Som sagt så tog vi det mest lugnt. Vi åkte till några shoppingmall och bara strosade runt och hade det bra. Vi kom hem och åt en ganska sen middag och sen bäddade vi ner oss för att kolla på film.

I söndags så gick jag upp för att prata med mamma och pappa på skype ett tag! Ni gör mig alltid lika glad och de såg ut att må bra de också. :) Jannike passade också på att skypa med sina föräldrar så där gick de bara några timmar. Sen blev det en sen frulle och vi åkte till en mysig affär där man kan köpa massa roliga grejer till att göra en Scrapbook som jag förhoppningsvis kan börja med om jag nu hittar en värdfamilj! Vet inte vad som är grejen. Hur svårt ska det vara att hitta en normal familj som man kan komma och bo hos ett tag. Menar hur stort är inte USA! Ja jag blir bara irriterad över det när jag tänker på de. :p Men där gick vi runt ett tag och sen fixade vi med lite annat smått och gott innan vi åkte hem för lite dinner igen! Igår kväll hoppade vi i poolen och sen blev det lite hottub också! :) Det var väldigt skönt. Vi hade tänkt att kolla på Allsång på skansen igår med men det funkade såklart inte! Typiskt så vi låg och skrattade lite åt Ballar av Stål i stället.

Sen sa vi godnatt för Jannike skulle upp tidigt idag för att jobba! Självklart kunde jag inte sova så jag började läsa igenom gamla sms jag hade på min svenska mobil och det var rätt så roande och till slut kunde även jag sova.

Så vi har haft en rikigt skön helg utan massa farande överallt. Men borde nog ta mig ut i solen lite om de nu skickar hem mig till Sverige igen Inte kan man tro att jag varit i CA i snart 4 månader :p

















Saknad ..


Det är inte så mycket nytt på familjefronten eller kanske har jag en familj på gång. Jag hoppas på det i alla fall för det är dags att göra något nu :) Inte för att jag inte trivs här för det gör jag men jag behöver ha något att göra på dagarna för nu är jag utvilad igen.. Jag har alldeles för mycket tid att tänka och då går tankarna till er där hemma. Jag saknar er så mycket och man uppskattar det om är hemma så mycket mer när man är här. Men jag har så mycket mer att få ut av mitt år här. Även om min värdfamilj sög så hade jag väldigt roligt med alla vänner som jag träffade i San Francisco och hade jag inte träffat dem hade jag nog inte orkat stanna. Sen har jag ju haft grymt tur som har haft Jannike och hennes värdfamilj som verkligen är hur bra som helst. Jag känner mig mer välkommen och som en i familjen här än vad jag gjorde i min förra värdfamilj som jag bodde hos i 2,5 månad. Jag är så glad att jag gjorde det rätta beslutet att lämna dem även om det skulle betyda att jag inte hittar något annat.. Men jag sitter ju här i San Diego i Jannikes säng och lyssnar på musik. Det borde ju betyda något jag är inte hemma i Sverige än. :p Jag ska ge au pair livet en till chans innan jag ger upp! Det kan som sagt bara bli bättre..

Nu hoppas jag att Jannike slutar snart så vi kan gå till gymmet och köra slut på oss och sen åka till Rachel och ha lite spakväll :)

En fågel viskade i mitt öra att vi ska till IKEA i helgen med.. Det skulle sitta riktigt fint med lite mjökchoklad och självklart äta lite potais,sås köttbullar och lingonsylt ...


RSS 2.0