...


Lena.

Jag saknar er där hemma också. Speciellt nu när det börjar närma sig jul och jag vet hur mysigt det är då :) Det låter som ni kommer att ha fullt upp där hemma och vad kul att höra att ni ska till Sälen i år. Det kommer bl jätte roligt för er. Det låter som att Jonas trivs i sin lägenget och det ska bli kul att komma hem och se hur han bor :)
Jag hoppas att ni får en mysig Lucia och jul där hemma :) Snart är jag hemma igen. Det känns som att tiden bara flyger iväg nu speciellt när jag gick över halvåret. Snart har jag varit här i 8 månader.

Saknar er.

Linn&jonna




Grattis till mina älsklingar som fyller 20 år idag Önskar att jag kunde vara hemma nu och fira er.

Ni är så sjukt bra och jag bara längtar tills jag är hemma igen och vi kan umgås och ha så fruktansvärt kul.
Ni är saknade!

Spontanshopping.

  


Ja då sitter man i sängen igen efter en riktigt bra dag. Casey och Louise hämtade upp mig vid 12 tiden och vi hade planerat att åka till Potomac mills som är ett shoppingcenter.
När vi kom dit så ser självklart Louise en Ikea skylt och vi åkte dit direkt för lite frukost/lunch. Swedish meatballs stod på menyn och en liten dajmtårta till efterrätt. Så fruktansvärt gott är det :)) Första gången Casey äter svenskt och hon gillade det. Hon njöt lite extra av dajmtårtan :p Som vanligt kunde jag inte låta bli att köpa med mig lite gottegrejer. Så det blev ännu mer skumtomtar, paradis, dajm marabou osv :D


Caseys helt underbara första måltid på IKEA :p

Vi hoppade in i bilen igen för att köra en liten bit där vi cirklade runt några gånger för att hitta en parkering. Det var inte det lättaste kan jag lova men till slut fann vi en och sprang in till mallet. Det var ganska stort med många affärer men som vanligt när man har lite pengar och ska shoppa så är det svårt att hitta något. Vi tog i alla fall forever 21 sist som var sjukt stort. Hittade iaf 2 klädesplagg och två halsband ;)



Jätte mysigt med allt julpynt som kommer upp :)

Ja vi hade ju som sagt inte hittat så mycket men det vände ganska snabbt. Vi gick in på Walmart och jag köpte mina första julklappar till ungarna känns riktigt skönt. Nu är det bara att hitta något till mina värdföräldrar också. Har inte den blekaste aning om vad jag ska ge dem för har inte bott här jätte länge och vet inte riktigt vad de tycker om. Men det får väll lösa sig på något sätt.

Det blev en del småplock där inne kan jag lova och när vi var klara med Walmart och var på väg till bilen så ser vi en annan affär som heter Dollar Tree och blev lite nyfikna och åkte dit. Som namnet säger så kostade allt en dollar haha. Det var ju ganska mycket skit där inne men jag plockade på mig lite ändå. Fick med mig julpynt till min lilla gran som kommer bli så fin här i rummet och lite annat smått och gott :p

Nu ska jag krypa ner i sängen och sova sova sova och sova hur länge jag vill imorgon :) Så skönt att inte ha planerat något bara ta det som det kommer.






Fredag 28 november

Jag känner mig helt dagvild eftersom det har varit en så skön vecka och inte så mycket jobb. Nu är i alla fall fredagen över och jag vände nog lite på dygnet igår när vi skulle sitta uppe hela natten ;) Idag har jag lagt mig 3 ggr och sen tvingat mig upp ur sängen varenda gång. Varför ska det vara så skönt att sova?

I alla fall så jobbade jag några timmar idag. Helt okej eftersom jag bara hade M hemma. Vi gjorde ansiktsmålning, målade naglarna, kollade på film :)) Sen gick ja o la mig en stund till tills Louise ringde och väckte mig. Då fixade jag mig i ordning lite och vi gick hem till Danijela där vi var lite folk och drack vin och hade det trevligt. De som var 21 gick självklart ut men jag och Louise drog oss hemmåt ist. Sängen lockade mer än att gå ute i kylan för kallt har det allt varit idag. Huh! Som tur var så var det 2 tyskar där som körde oss hem. Vi tryckte ner oss i varsin barnstol i baksätet och det gick ju bra det med :)

Nu är det dags för sängen för imorgon blir det förhoppningsvis lite shopping :)


Louise med sina snyga nyinköpta skor :D


Thanksgiving.


Hade en jätte mysig Thanksgiving med familjen Simon och Louise :)) Tack för att du hängde med.
Vi åkte ut till farmorn och farfarn igår lite innan 12 och hämtade också upp en kompis till Katie. Vi hade en väldigt lugn och skön dag med mycket mat och efterrätt :) Helt galet vad vi åt och så gott det var. Men inget kunde slå Katies glasstårta typ vaniljglass med brownies och ja svårt att förklara gott vare i alla fall :) Vi stannade där till kvällen.

När vi kom hem så laddade vi upp med lite snacks, täcken och filmer i soffan. Vi hade tänkt ha en riktig filmkväll eftersom vi hade bestämt att ta oss till Best Buy rean som öppnade redan klockan 05.00. Dagen efter Thanksgiving kallar the the black friday eftersom priserna sjunker som sjutton mest på elektronik och leksaker men också på kläder. Det gick väll inte riktigt som vi tänkt oss. Vi somnade båda två i lilla soffan och vaknade pigga och glada vid 4 tiden ;) inte så taggade på att ta oss ut i kylan men ut kom vi och när vi kom fram till Best buy började vi garva. Där har folket stått och köat i kylan. Som tur var så kom vi precis vid 5 när de öppnade så vi slapp kön.

Jag hittade en kamera äntligen :)) har varit lite lat och inte orkat köpa ne men nu har jag en ny :)

Nu ska jag kila för ikväll blir det lite girlsnight med lite vin hos en au pair :)


Onsdag 26 November.


En riktig myskväll kör vi på nu :) Imorgon ska vi iväg till farmorn och farfarn och fira Thanksgiving tillsammans och bara äta en massa. Guuud så gott.


Bio, shopping och party

Tillbaka med ett leende i vardagen igen NOT :p För det första så försov jag mig idag inte kul att behöva hetsa upp ur sängen och slänga på sig kläderna. Vaken var jag nog inte riktigt heller när jag kom upp för då springer jag rätt in i byrån aj! Mitt äldsta värdbarn hade värsta attityden idag också och jag hittar ingen parkering när jag kommer till skolan heller. Bra morgon.

Men tillbaka till helgen som varit sjukt bra. Börjades med att vi möttes upp ett 10 tal tjejer i Bethesda i fredags för att gå ut och äta och gå på bio New Moon som var riktigt bra. 




I lördags tog jag lite sovmorgon och sen mötte jag upp Louise vid metron och vi åkte mot pentagon mall för att shoppa lite. Blev iofs inte så mycket shoppande för min del men ett par nya skor och ett skärp blev det i alla fall. Vi drog oss senare hemmåt för att göra oss i ordning här hemma innan det var dags att åka in till Georgetown och hem till Therese. Där hade vi en liten förfest några tjejer och åkte sedan vidare med metron till en amerikansk kille där vi festade lite och mycket beerpong blev det. Tove och jag var väldigt duktiga faktiskt ;)) eller vad säger du Tove.










Tog sista metron hemmåt med Louise och stannade till utanför en pizzeria dock så är pizzan hemma så mycket godare men vi tog lite ranchsås och la på pizzan :p haha då var det gott för den åt vi upp väldigt fort. Sen gick vi hemmåt till mig och slockande nästan direkt efter lite tjöt.


Söndagmorgon och vi förtjänade en fet sovmorgon tyckte vi så vi sov rätt så länge innan vi äntligen tog oss upp för att äta på Cosi och sen gå på bio. Denna gången blev det The Blind side som också var riktigt bra :))

Det var helgen i korthet, Denna veckan är det en väldigt skön vecka redan onsdag och imon ska jag med familjen och fira Thanksgiving hos farmorn och farfarn. Louise ska med oss också så det ska bli kul:


Blixt och dunder.


Spöregn, blixt och åska är väll inte det man förväntar sig såhär i slutet av November. Slutar ju aldrig förvånas men har haft en jätte mysig kväll på barnes and nobles med några härliga tjejer ikväll i alla fall :))

Imon är det fredag igen och vi ska se premiären av New Moon :) Helgen för övrigt kommer att bli sjukt bra det känner jag på mig redan nu.

Nu är det dags för sängen och hoppas jag kan sova inatt. Igår lyckades jag för en gångs skull att lägga mig tidigt och vad händer? En trött fortfarande sovande Nina vaknar upp av att larmet har gått igång. Jag slog ner en ram från sängbordet och lyckades på något konstigt vänster tända lampan på andra sidan. Min värdpappa sprang ner och frågade om allt var okej. Trött och seg som jag var så bara satt jag i sängen och svarade inte honom först så han blev nog lite orolig där men till sist vaknade jag till och något utanför MITT fönster hade utlöst larmet. Snacka om att jag blev nojjig och inte kunde sova efter detta. Så därför hoppas jag nu på en skön och lugn natt :))


Nina

Jannike, helgkurs och IKEA


Ja då var det redan onsdag igen och jag tar mig verkligen inte tid till att skriva här ;) Men förra veckan på torsdagen så kom Jannike hit ifrån San Diego. Det var riktigt kul att få träffa henne igen. Vi gick och köpte oss lite gott och la oss i soffan och kollade på en film. På fredagen så var det dags för oss att ta oss till Baltimore för en helgkurs. Kändes inte så lockande men eftersom vi behöver plugga här och ta våra credits så är det en perfekt kurs att ta. Vi stannade där hela helgen och kom hem i söndags då bestämde vi oss för att dra till Bethesda och kolla på 2012. Jag gillade den faktiskt :))

Sen var det måndag och ny vecka. Motiivationen till att jobba fanns inte och jag var så seg efter helgkursen men det var bara att dra sig upp ur sängen medan Jannike sov vidare. När jag skjutsat barnen till skolan så fixade vi oss i ordning lite och drog till the mall och kollade in vita huset och alla byggnader igen kan ja väll säga. Inte så länge sen jag var där med Clara. Men vädret var kanon och vi hade det mysigt :)

Jannike åkte hem på eftermiddagen och jag blev ensam igen. Det är sjukt vad sällskapssjuk man kan vara ibland. Madrassen ligger här inne på mitt rum efter att Clara var här och Jannike. Nu får nästa person komma och hälsa på tycker jag :)

Idag så har jag varit på Ikea med Anna, Tove och Louise. Vi fixade biljetter till Ikeas julbord som de ska ha den 11 december. Ska bli så gott :))
Köpte mig en adventsljusstake, en chokladkalender, glögg, skumtomtar, bilar, marabou o lite dajm :p

Så nu ska jag lägga mig i min säng och äta choklad/tomteskum och kolla på bonde söker fru. Att det ska inte bli dumt :)

      





Back in DC and Halloween


Efter våran sköna semester så var vi tillbaka i DC igen. Kände mig inte alls taggad på att börja jobba igen men som tur var hade jag Clara här i en vecka. Eftersom jag är ledig på dagarna så passade vi på att göra saker då. Vi åkte till the mall och kollade in The Capitol, Vita huset, The Washington monument osv sånt man kanske borde se när man är här. DC är väll inte direkt som San Francisco där man verkligen har grejer man vill kolla på. Här är det mest museum och grejer. Vi åkte till Pentagon mall för lite shopping, Friendship heights där jag har min favorit affär Loehmanns och lite annat smått och gott :) Vi åkte till Georgetown där vi gick ut på en sjukt bra restaurang märktes eftersom det var smockat med folk, vi tog oss till Montomery mall men jag hade ju inte så mycket pengar kvar efter semestern så det blev inte jätte mycket shopping men jag tyckte bara det var skönt att umås med Clara. Innan Halloween helgen så hade barnen en halvdag i skolan så när vi hämtade upp dem så åkte vi och köpte lite halloween dekorationer och dekorerade huset. Det var kul och jag kände mig verkligen taggad inför Halloween. :))

Det var kul att få se hur de firade Halloween här i USA. De flesta husen var dekorerade och på kvällen så gick barnen ut med sina candybags och "tiggde" om godis ;) Min värdmamma var kvar här i huset och hade en häxhatt på sig och var beredd med mycket godis när ungarna kom. Jag skulle egentligen varit med barnen men nu när jag hade Clara här så behövde jag inte det. Vi fixade iordning oss för kvällen och drack lite vin. Se skjutsade min värdpappa in oss till Georgetown där det var smockat med folk på gatorna alla var utklädda och det var riktigt skön stämning. Vi mötte upp Tove och gänget och vi skulle med dem på fest. Efter mycket velande hit och dit så hamnade vi på en hemmafest som inte såg så lovande ut först. Men det var mycket folk och trevligt folk så vi hade jätte kul :)) I säng hamnade vi nog vid 5 tiden då var vi nöjda och glada efter vårat första riktiga Halloween firande :)

Bilder kan ni också se på facebook :))

Dagen efter passade vi äntligen på att SOVA UT lite. Det behövdes måste jag säga. Vi ringde upp pappa och mamma och pratade lite på skype. Sen kom en av ungarna ner till mitt rum och frågade om vi ville med till Ikea. Hungrig som var jag sa jag ja direkt så vi fixade iordning oss lite snabbt och åkte med dem.
Vi sprang upp till maten direkt jag och Clara medan de gjorde annat. Det var så fruktansvärt gott och jag åt så jag nästan sprack. Köpte med mig lite marabou, knäckebröd osv hem ville köpa med mig så mycket eftersom de har fått in massa julsaker, Glögg, pepparkakor, tomteskum, julmust ja gud vet vad. Men jag bestämde mig för att sprara på det lite till och åka dit och köpa hem ett lager snart :)

Helgen försvann snabbt och sen hade jag bara måndag och halva tisdagen kvar med syster. Vi åkte till Georgetown igen på måndagen för att gå och shoppa lite till speciellt på Urban outfitters som hade rea. Det gillas! Sen åkte vi med bussen till Friendship heighs och Clara köpte parfym till mamma och pappa och världens snyggaste plånbok som jag hittade :) Jag had inte råd med den men det hade ju Clara :)

På kvällen hade vi myskväll .Vi gick ut och åt på Guapo's och sen gick vi hem och hade filmkväll och bara hade deet mysigt.
På tisdagen när jag vaknade kändes det inte alls roligt. Jag ville inte att tiden skulle gå fort. Vi behövde fixa med en sak innan hon åkte så vi åkte till pentagon mall och sen hem hit och hon packade klart allt och gjorde sig iordning. Hon var tvungen att åka vid 2 tiden till flygplatsen så bussen kom och hämtade upp henne utanför huset. Vi hade pratat om att vi snart ses igen och det kändes lugnt men när jag kramade om henne så började jag gråta. Jag trodde det skulle gå bra men att hon åkte ifrån mig där är det värsta som hänt under mitt halvår här. Det kändes så tomt när jag kom in i huset igen och jag kände mig så ensam. Det var fruktansvärt jobbigt men som tur är så gick det över ganska fort och det kändes bra igen när vi pratade på skype dagen efter :)) då var hon hemma igen och allt hade gått bra.


Nu är det snart helg igen och det är nästan en och en halv vecka sen Clara åkte hem. Tiden går frktansvärt fort och ikväll kommer Jannike till mig och ska stanna till Måndag :) Lite mer sällskap sitter ju inte fel. Dock så måste vi åka på en helkurs till Baltimore till helgen för att få våra credits. Men det känns helt okej! Vi får ju spendera lite tid tillsammans.

Nu blir det snart skype med syster och sen ska jag ta med B på bio efter hennes skola som födelsedagspresent. :)

Saknar er .

Semester med syster :))


Nu är det skärpning från mitt håll eller så funderar jag på att lägga ner bloggen. Jag tar mig aldrig tid längre och nu var det alldeles för länge sen jag skrev något här.

Det har hänt mycket kul sen senast jag skrev här.

Jag slutade att skriva då jag och Clara åkte till San Francisco och vi hade en underbart skön och rolig semestervecka. Det är alldeles för mycket att skriva om men har lagt upp en del bilder på Facebook som ni kan se :)) I San Francisco så turistade vi rejält. Första dagen hämtade Ulle upp oss och vi åkte till Golden Gate bron som jag tycker är ett måste i alla fall. Vi visade Clara vart jag bodde innan och sen åkte vi till ett Outlet där vi köpte oss ett par converse skor till ett mycket bra pris :) Ulle var så snäll och körde oss till vårat hostel som låg jätte centralt och bra. Bara ett block ifrån Union square. Vi checkade in och fixade iordning oss lite och gick ut lite på stan och kollade runt. Vi avslutade dagen med ett besök på Cheesecake factory som är världens bästa restaurang enligt mig. Maten är fruktansvärt god och du får så jäkla mycket mat så man kan tro att du ska dela det med 2 till personer. Men äter man det inte är det bara att ta med sig hem och käka de till lunch dagen efter :))

De andra två dagarna så blev det turistande. Vi gick till Pier 39 och Fisherman's warf, vi åkte ut till Alcatraz och vi prickade in rätt dag måste jag säga för regnet var inte kul men vi var ju inne. Det var väldigt intressant. Vi strosade runt i Chinatown, gick till Lombard Street. Biten att gå dit var väll inte den roligaste branta backar men vi kämpade oss upp :) Sen självklart så åkte vi cable car :) Dagarna som vi hade i San Francisco gick jätte fort sen så var det dags att flyga vidare till Los Angeles. Där hade vi också bokat ett hostel som jag gillade jätte mycket. Det var kul folk och de som jobbade där var jätte trevliga och vi hade gångavstånd till Walk of fame. Skriver lite kortfattat om detta också eftersom vi hann med så mycket. Men vi strosade runt på walk of fame och kollade in alla stjärnorna, vi tog en busstur där vi åkte runt och kollade in stjärnornas hus och lite annat. Vi hade nog den bästa guiden tror jag himla rolig var hon. Vi åkte till Santa Monica men var inte riktigt sugna på att ligga och sola men vi la oss en stund i alla fall. Det var mysigt där och vi satt ute på en restaurang och njöt av varmen och stämningen, vi gick på bio, de hade barbeque fest med karaoke på hostelet. Vi gick in på Madame Taussauds waxmuseum. Vi åkte också till Universial Studios och jag lovar det var så fruktansvärt roligt. :)) Vi hade turen på våran sida kan man nog säga för det var inte alls mycket folk. Vi slapp alla långa köer och hann med allt vi ville. Den roligaste var nog när vi åkte mumien. Vet inte vad som hände med oss men vi skrattade så fruktansvärt mycket så vi fick knappt ingen luft och helt allvarligt så vet jag knappt inte vad som hände där inne. Haha när vi åkt klart så kom vi ut med tårar i ögonen av skratt och ja det var en upplevelse. :)

Eftersom det var nära Halloween när vi var där så bestämde vi oss att åka tillbaka dit på Halloween Horror night som de hade några kvällar innan halloween. Jag ångrar inte det för 5 öre. Herregud vilken kväll det blev. Det första som hände när vi kom in var att vi blev jagade av utklädda läskiga saker med riktiga motorsågar. Dessa människor fanns överallt ush! De hade ändra på en massa saker och satt dit läskiga saker ist. De hade stora lokaler som man fick gå igenom med bla Saw, Halloween, My bloody valentine och  Chuckys funhouse. Det var sjukt läskigt och i Halloween dök den där äckliga gubben med masken upp överallt och jagade oss. Vad vi skrek.  Saw var så sjukt bra gjort. Allt såg precis ut som i filmen och man fick se alla de där läskiga sakerna som hände det var nästan lite obehagligt för de verkligen kunde får allt så verkligt. De hade också en kul grej där man egentligen åker runt på en studio tour och ser var filmer och så spelas in. Nu hade de gjort det annorlunda så vi hoppade på bussarna och åkte ut i det mörka. Helt plötsligt dyker människan i Saw upp på bilden och berättar att vi ska leka en lek. Då säger de till oss att hoppa ut från bussen mitt i allt och får GÅ istället för att åka i bussen. Jag och Clara höll hårt i varandra och började gå. Det är så svårt att föklara men det var så sjukt. De gjorde allt så verkligt så det kändes nästan som att man var med i en film. Vi tog oss iaf igenom hela "banan" eller vad man ska säga. I slutet så sprang jag till bussen för jag var jagad av dessa äckliga människor med motorsågar haha vilken syn!

Vi hann med så fruktansvärt mycket och ska jag skriva om allt så tror jag inte att ni orkar läsa om det. Men den här resan med syster kommer jag alltid att komma ihåg och är så glad att vi fick vara med om den tillsammans.


RSS 2.0