Fredag 30/5


Nu börjar det bli sent här och Nina ska snart krypa i säng och antar att jag kommer att slockna fort. Ikväll har jag umgåtts lite med mina sydamerikanska vänner. Vi köpte lite gott snack och drack öl på det :) De va gött kan jag lova och välbehövt ..

Man blir ju nästan tokig på alla dessa värdfamiljer. Man undrar ibland hur de tänker. :p Det blir mycket prat emellan oss Au pairer om allt som har med "familjen" att göra. Man får ju hoppas att det inte läcker ut till någon annan värdmamma för det är sjutton som Adriana sa ikväll.. På våran gata är det nästan som Desperate Housewifes. Alla pratar med alla och skvallret går så det gäller att passa sig :p ögon överallt moahahah! Ne ska väll inte överdriva men jag vet verkligen inte hur jag vill göra. Jag älskar verkligen hur jag bor, Jag gillar mitt mysiga rum, våran pool, vårat poolhus med ett litet gym, den stora trädgåreden och grinden så man inte behöver springa efter barnen hela tiden, Att jag får köra i princip vart jag vill.. Men som jag känner nu så vill jag bara komma i en familj där barnen uppskattar en mer för jag har då aldrig sett på maken hur dessa barn beter sig. Jag vill kunna känna att det är mitt jobb och inte ha en mamma som jobbar hemma och är i huset hela tiden. Jag vill kunna känna mig bekväm och inte osäker som jag gör just nu.

Men det är även riskabelt att byta familj. Man har i princip 2 veckor på sig där de ska hitta en bra familj som passar en. Gör de inte det så är det bara att packa sitt pick och pack o åka hem och det vill jag verkligen inte för jag är inte klar med mitt äventyr här!  Så vad ska jag göra? Det bästa är nog att prata med min värdmamma nu i veckan och verkligen förklara hur jag känner. För vi behöver verkligen prata med varandra. Tänker inte ta upp varför här för man vet aldrig vem som är inne och snokar ;) Men nu tänker jag njuta av helgen först´, Imon blir det båtcruise haha menar boatcruise. Blir ju lite förvirrad när man både använder svenska och engelska. och de ska bli riktigt kul :) Söndag hoppas jag på en skön stranddag ...

Nu är det bums i sängen som gäller. Upp imon för lite skype och sen jobb i 3 timmar. Sen bär det av mot San Fran och lite dans på båten :)

Sov gott!  Eller godmorgon Sverige!!!.
Puss!


O släkta min, vart har era kommentarer tagit vägen? ;)


Jag har tid men ändå inte.



Var ska man börja? Jag har så mycket att ta tag i men gör det inte. Jag känner att jag har så mycket tid men den bara rullar iväg och när dagen är slut så har jag ändå inte tagit tag i det jag måste göra!

Jag måste i alla fall

- Börja men mitt Kaliforniska körkort. Oh no! Känns ju som att jag nyss plågades med det svenska.
- Bestämma vad jag ska läsa för kurser på College.
- Boka biljett till Jannike :D ska bli så roligt..
- Köpa en baddräkt. Haha familjevänligt ska det vara när jag badar i poolen med barnen ;) Shit tänkte jag. Nina i en
  baddräkt. Men min värdmamma visade mig några i en katalog idag. Ingen baddräkt som jag tänkt. Skönt var ju det. Mer 
  ett linne+ bikinitrosor. Vet inte vad det kallas men hon betalar så ska väll försöka hitta något snyggt !
- Köpa ett par snygga skor till lördagens boatcruise och kanske en snygg klänning :)
- Skicka ett brev till min kära mormor

+ mycket, mycket mer. :p


Nu ligger jag i min säng rätt så nöjd med denna veckan! Har  varit på så mycket bättre humör och det känns bra med familjen. Well, pojkarna är som de är än så länge . Idag skrev den mellersta pojken en lapp på sin dörr där det stod: NO GIRLS ALOUD: Hm vem ska nu väcka dem på morgonen. Inte jag iaf :p skönt det ska bli. Haha..
Jag har 3 galna ungar som kan gå mig på nerverna. Men även de har sina bra sidor och tror att jag skulle dö av uttåkhet om jag inte hade något att bita i. Så jag tror att det kommer bli bra det här. Har trots allt hamnat väldigt bra och borde vara nöjd.

Köpte dessutom en nice svart handväska från Nine west idag + några grymma armband :) shoppingen här gör mig glad. Blev lite tjöt på Starbucks innan det var dags för hemfärd med..¨Nu är klockan snart 12 och jag borde redan ligga och snarka på kudden. Måste ha min sömt för imon kommer grannflickan hit som jag måste ta hand om . Så två små flickor, habitat day på Carsons skola och en Nina som ska hålla reda på dem och samtidigt använda videokameran och filma när Carosn och klassen sjunger. Hm! Får se hur det blir ;) Tänkte jag skulle sjunga lite jag med i bakgrunden så de har min fina stämma på video !

Over and out. 








Helg sköna helg.


Hej gott folk!

Nu har det gått en tid igen sen mitt förra inlägg där allt var ärtsoppa ;) Fick en välbehövlig helg med Lördag,söndag och Måndag ledigt !
Känns som att man överallt verkligen under helgerna. Man vill iväg från huset och familjen! Så i fredags åkte jag och 3 tjejer till en restaurang med lite live musik och avnjöt en god dessert. Eller vad säger du Ulle? Hem till sängen och upp i lördags för att.dra norr ut till Santa Rosa för att kolla in shoppingen. Helt okej och dit åker vi nog snart igen! Hoppas på mindre bilkö och en större bil bara ;) Men inget hindrar Au-pairer och deras äventyr ..

Vi ville dra in till San Francisco på kvällen för lite fest. Men det slutade med att vi kom hem rätt sent åkte hem och sen drog alla till Annas hus där vi drack lite, spelade rock band och lite lipps och självklart snaskade i oss lite gott som alltid :)  Nöjd och glad åkte vi hem och jag längtade till sängen. Men vad händer. Grinden är låst! Bra jobbat! Stod och racklade på låstet ett bra tag men fick ta telefonen och ringa min värdmamma. Haha ! Men in kom jag ju till slut.

 "Bartendern" Sonja försökte sig på att göra en egen Mojito ;)

Söndag morgon! Vaknade sisådär vid klockan 7 av allt liv i köket. Men det är bara att försöka koppla bort ljuden och det blev lite sovmorgon iaf. Vi samlade ihop oss och åkte in till San Francisco där vi strosade runt lite grann och kollade runt i affärer. Träffade Sandra som kom och hälsade på från Colorado och Abel. Det var kul att träffa dem och jag valde att hänga lite med dem på kvällen. De hade frågat en informatör typ om "svenska restauranger" och de hade fått 2 st .  Vi började gå till en av dem hungriga och riktigt sugna på något svenskt.. Vi frågade en kille som gick förbi var restaurangen låg och han pekade på en vit jäkla dörr till en lägenhet.. HAHA vad vi garvade. Så det var bara att leta vidare efter den andra. Vi hittade den men den såg inte svensk ut och det var den ju förstås inte. Men KOCKEN var svensk! Ingen svensk mat där inte men det var gott. Vi tänkte avnjuta en Cheesecake efteråt på Cheesecake factory men då ringde förstås de andra och det var dags att åka hem! Men var rätt nöjd efter restaurangen.

 Sandra och Abel ..

Det blev till att åka hem och lägga sig trött i benen efter allt springande i affärer. Vaknade på måndagen med en liten jobbig känsla. Vet inte var den kom ifrån men pratade lite med min värdmamma och sen så åkte jag iväg med 3 tyskar till IKEA :D Där kände man sig iaf som hemma! Det blev inga köttbullar inte för de ville inte äta. Men ska avnjuta det med Ulrika ist när vi åker dit igen. Men inhandlade Marabou mjökchoklad så gott, ballerina/songoalla kex, Kexxhoklad, ahlgrens bilar, knäckebröd och svenska lantchips :D så nu har jag ett lager ! Och den jobbiga känslan jag haft på morgonen var som bortblåst.

  Tysken och svensken utanför IKEA ..



Nöjd och glad kom jag hem och kollade på en film och hade de bara gött i sängen.. Rätt så nöjd efter en bra helg och med tanken på att jag bara hade 4 arbetsdagar framför mig :)

Ärtsoppa kan man väll säga..


Just nu tycker jag lika illa om mitt jobb som jag tycker om ärtsoppa ;) Denna veckan har inte varit min bästa men har nog med lite hemlängtan att göra. Jag är så otroligt hemma kär samtidigt som jag älskar att komma iväg och göra saker. Men det är grymt vad man kan sakna er där hemma!

Har mycket tankar just nu.. Klarar jag av att ta hand om 3 yrväder som jag har just nu. Svar ja! Men det är jobbigt när mamman jobbar hemma och det känns som att man har ett vakande öga över sig hela tiden + att jag är deras första Au-pair och barnen har haft en nanny i 4 år som de säkerligen saknar. Allt annars är  allt jätte bra men det viktigaste är att man ska trivas och ha roligt med barnen. Men som sagt så är det nytt för familjen att ha en Au-pair i huset och jag måste ge det lite tid känner jag. Det är trots allt ett jobb och man får skilja på jobb och fritid. Man måste verkligen ut ur huset som Au-pair. Det är inte det lättaste att bo och jobba i ett och samma hus. Men jag ska nog klara av det här.

Nu är jag ledig hela 3 dagar och det är guld värt ..Tänkte försöka sova lite längre imorgon. Men skiner solen och det är varmt och skönt så kommer jag bli väckt av Ulrika och jag får slöa på stranden istället.

Men jag har mina perioder här och allt är nytt och nya intryck hela tiden. Nu börjar man ändå komma rätt inpå familjen och börjar se sidor hos alla som man inte sett innan. Mina känslor ska jag nog inte ens skriva ner här. Det är bara mamma som vet hur allt ligger till eller hur ! Vilken tur att man har en sån bra mamma som kan ge så bra råd och stöd bara genom mejl och skype .. :)  Alla borde ha en mamma som jag har.

Nu är det dags för sängen snart efter 13 timmars arbete idag ! Ska bli så gött att krypa ner i sängenKanske ska och testa öronproppar inatt och se om de kan dämpa ljuden från morgondagen! Haha. Ge mig en tom lägenhet så jag kan få soooova ut ! 

Mot en ny helg och förhoppningsvis nya äventyr.

Over and out !


Bra helg.

Känner att jag blir sämre och sämre att uppdatera här. Men har så mycket annat jag donar med istället. Men tänkte jag kunde uppdatera lite ifrån helgen som varit . I fredags så jobbade jag sent och det var tänkt att Juliane skulle komma och göra mig sällskap men hon fick tyvärr jobba hon också.
Men jag gick och la mig i rätt så bra tid och var väldigt trött efter en veckas arbete ;) Vaknade i lördags vid 7 tiden igen. Lördag men ingen sovmorgon här inte. Vi hade bestämt att dra till Santa cruz på en liten roadtrip. Vid 8 blev jag upplockad av tysken Sonja som jag aldrig träffat och vi åkte vidare mot Jessica och Carolina som jag bara träffat en gång. Vi plockade även upp en fente Au pair i San Francisco och sen bar det iväg. Vi la oss på stranden direkt när vi kom dit och det var väldigt bra där. Ett litet tivoli bakom stranden kan man säga, lite shower och sånt där skoj. Men vi låg mest och glassade vi och tog lite kort med Carolinas kamera som jag inte har tyvärr. Det var verkligen en perfekt dag och jag hade jätte kul med tjejerna. Hade även bestämt mig för att bada men gud så kallt det var i vattnet. Brr. Men här fegar man inte ur inte! Det var bara att plaska runt med lite andnöd. Haha ! Vi stannde på stranden hela dagen åkte hem och tog en snabb dusch hos Jessica och sen drog vi till Wipeuout och avslutade en bra dag med en god middag! :)

Sonja och Caroilina


Jessica


 
 

Bästa sättet att komma i det kalla vattnet ;) - spriiiing




Hem och sova lite grann och sen upp igen vid halv 8. Sonja hämtade upp mig idag också och vi tjejer från igår tillsammans med ulrika tog färjan in till SF där det stod bay to breakers på schemat. Vi fick veta att vi skulle ta oss till stranden eller Golden gate parken. Vi tog en taxi smdigt och enkelt och mötte upp Carolina .. Vilken stämning man möttes av. Helt galet var det och galnare blev det frammåt dagen. Vi tog oss till stranden och satte och där och det kom fler och fler som var utklädda och som hade sprungit/gått det här loppet. Det fanns inga hämningar och man kunde i princip gå omrking hur som helst. Vissa sprang nakna t om, Vi bara satt och var roade av allt folk. Hade vi vetat så hade vi allt klätt ut oss vi med. Så ni som har chansen att vara med nästa år ta den :)

Klockan gick allt fortare och vi bestämde oss för att gå efter ett bra tag och hela tiden kom det mer och mer folk. Det var liv i princip överallt och poliserna såg bara till att ingripa så ingen blev skadad. De brydde sig ine om allt dricka eller något. . Men det var en sån härlig känsla i SF den dagen !  Jag bara älskade det . Helt galet och alla var glada och hade kul, .I bussen tillbaka in till stan så var det ett gäng killar med gitarrer som sjöng lite skönsång för alla andra. Så det var en trevlig bussresa kan jag lova.

Blev lite käk inann vi tog färjan tillbaka efter en lyckad stad i SF :)
Det var allt för denna helgen .. Nu ser vi fram emot en ny helg och nya äventyr tycker jag. Dessutom är jag ledig på måndag eftersom de har någon högtid här då. Hääärligt !


             


Hoppas allt är bra där hemma :)
Puss från soliga Cali ..


Lovely weather .


Gud så skönt väder vi har just nu. Helt lagom med klarblå himmel  och sol  :) Solen påverkar mig så mycket.. Förra veckan var det sämre väder och Nina hade inte det bästa humöret. Men denna veckan har det varit sol och jag lär känna barnen mer och mer. Det har varit en helt okej vecka kan man väll säga och nu är det helg och känner på mig att det kommer blir så bra!

Idag har jag varit med Ava hela dagen. Först lekte vi i en lekpark och träffade Jessica som hade med sig sina två flickor. Skönt när man kan träffas så för tiden går så mycket fortare. Sen åkte vi hem för Avas nap och jag pratade med syster på skype. Blev lite störda av pojkarna som spelade över och det kändes nästan som två småbröder som man bara ville ha ut ur rummet. Positivt. Men de var ju så nyfikna på Clara. De är i alla fall på ett camp i helgen med deras pappa. Så det har varit skönt och lugnt här i eftermiddag. Tog med mig Ava ut och gick en sväng och sen lekte vi lite ute i trädgården innan jag fixade mat till oss och sen blev det en film och sen läggdags för henne. Så det har varit en lång arbetsdag slutar först nu och klockan är snart elva men jobbade lite extra så min värdmamma kunde gå på ett litet "party" hos grannen. :) 

Nu är det dags för sängen för imorgon ska jag med några tjejer och åka ner till Santa Cruz och det ska bli så skönt. Vi ska ligga på stranden och bara ha de nice hela dagen ..

Over and out!

puss

13 maj.

Först och främst vill jag säga GRATTIS  till min underbara pappa som fyllt år idag :) Hoppas att du får en kanon dag nu på söndag med mamma, Clara och Dennis och lite grym fotboll .
Fick ju i alla fall gratulera dig på skype. Fick även prata lite med mormor, Lisen och Jonna. Så roligt och man får ny energi igen. Var otroligt kul att prata med dig med Jonna. Var ju trots allt över ett halvår sen vi pratade och längtar grymt mycket till jag får träffa er igen.

Annars så rullar dagarna på här borta. Man har sina bra och dåliga dagar. Men veckan har börjat bra och solen skiner och det är så skönt. Jag har dessutom varit här en hel månad nu. Känns helt sjukt när jag tänker på det. Menar var tar tiden vägen?  Onsdagen är över och imon är det torsdag sen fredag då jag ska jobba extra på kvällen och sen är jag ledig lördag, söndag! :D Har hört rykten om att det kommer bli väldigt varmt i helgen. Så vad passar inte bättre än att ligga och slappa på stranden? :)   Lovely!

5 dagar kvar nu Jannike. :) äntligen så har vi lyckats komma iväg efter all missuppfattning och snart kan vi ses i SAN DIEGO. . Du anar inte vad jag längtar..

Puss!









Yankee Candle

                                                                       

Min värdmamma älskar verkligen doftljus och även jag .Absoluta favoriten är Vanilj doften :) Så fick denna av henne och rummet luktar nu söt vanilj och jag bara älskar det :)

Work and Stinson beach


Söndag igen och helgen är snart över och det innebär en ny vecka med nya utmaningar. Förstår inte varför man ska ha denna söndagsångest jämt. Finns alltiid där. När man gick i skolan, när man jobbade och även här. .. Ända gången jag inte har det är då jag är ledig eller har sovmorgon. Men den lyxen har man ju inte här inte :)

Blev  nästan arg idag när jag blev väckt av buller från köket och 4 ungar som springer runt och leker och stojar. Måste se till att ändra på mitt morgonhumör medan jag är borta ... Men ändrades snabbt när jag titade ut och såg sooolen och satte på lite musik. Gick ut och tog mig lite frukost som idag bestod av toast, bacon, jordgubbar och mjölk och ett glas juice :) Brukar vanligtvis inte bli så mycket men idag var det söndagsfrukost.
In i rummet snabbt och pratade med mamma och pappa på skype. Fick även se min lilla Musse och vad jag saknar min lilla katt.  Sa även grattis till mamma på morsdag. Hm sa hon. Det är väll ändå inte idag Nina och ack så rätt hon hade. Det är morsdag här i USA idag men inte hemma. Känner mig verkligen dagvild här. Har ingen koll på dagarna längre. Men efter lite härligt prat med mamma och pappa ringde jag runt lite så vi kunde åka till stranden. Tog tid som vanligt för vissa ;) men vi kom iväg och vilken väg det var så otroligt fint är det här verkligen  och det var underbart att bara ligga och ta det lugnt idag.

     

Igår var det däremot lite mer. Vaknade och pratade på skype igår igen :) Först med mamma och pappa och sen med Clara och herregud vad roligt det blev :) De undrade nog vad jag höll på med här inne på rummet. Men så kul det kommer att bli när du kommer. Vi funderar starkt på en vecka på Hawaii skulle vara något va :)
Tog mig ut till poolen en sväng och njöt men det varade inte länge. Den äldsta killen kom ut med en kompis och skulle bada och då fick jag inte vara ifred kan jag lova. Sen blev det jobb mellan 14-21 så där rök min lördagskväll. Hade dessutom han om tvillingar på 3 år och två av mina. Fullt hus kan jag lova. När jag väl fått i säng dem på kvällen var jag så trött så det blev film på rummet sisådär halva sen somnade jag .



Efter regn kommer solsken ..


Jag borde egentligen redan sova nu och få min sömn som jag verkligen har behövt denna veckan. Har varit ovanligt trött och seg. Speciellt idag på morgonen. Gud vad jag skulle uppskatta en sovmorgon utan ungar som vaknar tidigt. :p Men drömma går ju.

Dagen idag blev inte riktigt som jag tänkt. Började vid 7 idag igen väcke barnen och höll på med deras lunh när plötsligt deras förra Nanny kom in. Jag stod bara som ett stort frågetecken och antagligen hade det blivit något missförstånd så Lisa sa att ja Nina du får väll ta ledigt idag då. Det är ju skönt men jag blev så förbannad . Trött var jag och klockan var bara halv 8 och inget hade jag planerat heller. Men försökte hålla minen och se glad ut. Jag blev nog mest frustrerad av alltihopa och så fick jag också höra av nannyn att de pratat om att hon ska komma och jobba fredagar. Men va sjutton tänkte jag. Hur ska de få ihop mina timmar då? Jag jobbar inte riktigt 45 timmar så de kan fortfarande sätta in mig att jobba på helgerna någon timma men om hon ska jobba på fredagar så försvinner hela 8,5 timma . Dessutom så blev det som jag trott. Jag ska jobba mellan 14-17 imon eftersom de har baseball matcher och jag ska ta hand om Ava men nu så ska mina hostparents ut och äta middag så jag får ju i vilket fall jobba in timmarna imon!

Jag får helt enkelt prata med min värdmamma om detta imon och hon sa innan hon gick ut ikväll att vi skulle prata lite imon eftersom det blev så tokigt idag. Men antagligen är det väll bara att vänja sig.

Men jag pratade mycket med nannyn idag iaf och hon är jätte trevlig och hon gav mig en del tips och sådär som hade varit bra att fått veta redan i början. Men bättre sent än aldrig säger man väll.
Jag käkade lite frukost och sen drog jag ut på min gå och spring runda och varmt och skönt var det. Men måste verkligen få upp min kondition och det ska jag :)  När jag kom tillbaka igen blev det ytterligare mycket prat med nannyn och sen gick jag ut till poolen med en bok och bara njöt av solen och varmen :)

Jobbade en liten stund när nannyn gick hem för min värdpappa inte kommit hem än. Men det var rätt så lugnt. Killarna spelade Wii och tjejen gick runt och lekte lite. De har alltid Pizza night på fredagar så blev en pizzaslice och sen så bar det av till Glendys ikväll för lite filmkväll med lite gott. :) Så min dåliga start på dagen vände och blev väldigt bra till slut och äntligen har värmen kommit tillbaka. Efter regn kommer solsken och det stämmer fan :p

Nu ska jag lägga mig och sova och det ska bli så skönt. Får väll se om man vaknar tidigt som vanligt :p Skönt att jag inte börjar jobba förrän kl 14 i alla fall. Bestämt skype med familjen vid 10. :D Lär väll bli morgondagens höjdpunkt ! Sen blir det work ända fram till 21.30 ..

Så godnatt Cali och godmorgon Sverige!
Puss!

Hemlängtan ..

Jag älskar verkligen skype. Det gör allt så mycket lättare. Blir så glad varje gång jag pratar med familjen. Men idag var det inte bara glädje. Kom en skvätt tårat både när jag pratade med mamma&pappa och sen med Clara. Det bara kom och jag insåg hur mycket jag saknar dem och andra där hemma. Men som sagt så är det jobbigt vissa dagar och bättre andra. Det är bara till att kämpa på och det går lättare och lättare med barnen ju mer de börjar lära känna mig.

Dagarna går väldigt fort ändå och ju mer jag är här dessto fortare kommer de att gå. Det var så kul när jag satt och pratade med syster. Vi grät lite båda två och skrattade åt varandra. Vi är inte dem som gråter men vi pratade iaf om när jag hade åkt och hur hon grät för att jag var borta :) Popcornen var nästan bäst du Clara :) Men i september blir det två veckor tillsammans och det är bara 4 månader kvar. Sen kommer Josefine också och hoppas på at t mamma och pappa kan komma senare på året .  Vilka höjdpunkter det kommer att bli :D Sen om ni andra har vägarna förbi så är det bara att hojta till :)

Nu är det redan onsdag kväll igen och jag är ny duschat och ska krypa ner i sängen . Snart är det ny helg igen men har inget planerat. Ska jobba på lördag men hoppas att det blir fint väder så man kan dra till stranden eller något och lägga på brännan lite. Mamma och pappa är ju sjutton brunare än mig och det är jag som är i Kalifornien. Kan detta stämma ?

Jag har nytt nr förresten 415-246-3903 .

Det var allt för mig. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Sov gott!

Puss!

 


Busy day ..


Säg vad man inte har gjort idag! Har verkligen haft fullt upp hela dagen men då går tiden som fortast. Upp vid 6.30 som vanligt se till att barnen kommer iväg till skolan och sen hade jag Ava hela dagen. Började med att tvätta kläder och byta deras lakan i sängen! Sjukt jobbigt med allt de ska ha + att det är en våningssäng men det är bara att kämpa på. Vi gick till grannen och hade playdate med tvillingarna och jag satt och tjötade med deras Au-pair som nu jobbar som nanny i huset eftersom hon gift sig.Skönt när man kan komma över så till varandra. Sen var det dags för att hämta Carson och Lisa var inte hemma så fick ta med mig Ava dit. Första utmaningen var att bara få i henne i sin bilstol, vi lyckades komma iväg i rätt god tid och på skolan träffade jag Juliane. En väldigt trevlig tjej ifrån Tyskland. De fick springa runt och leka medan vi satt och pratade om allt möjlgit. Sen skickade jag iväg Carson till Julianes barn på playdate och jag kom till utmaning nr 2. En trött Ava som inte ville sitta i sin bilstol igen! Så där stod jag med en skrikande unge och fick kämpa för att kunna ta på henne "bältet" Hem för en nap som hon verkligen behövde och iväg och handla lite mat. Första gången och det var inte det lättaste för jag visste inte ens vad vissa saker var och var allt finns i affären. Men det gick ok och jag var helnöjd att jag hittat allt som behövdes. Men på väg hem kom jag till utmaning nr 3. Jag tog helt fel väg och började virra runt på gatorna. Som tur är så har de en GPS i bilen och jag hittade tillbaka. Då var det bara till att plocka in maten väcka Ava och ta med henne ut i bilen för att hämta upp Carson! Fick en liten hemmagjord karta av Lisa så jag skulle hitta huset han lekte i. Grattis till mig. Det gick som smort och jag är nöjd för Clara du vet ju hur mitt lokalsinne kan vara!  Hem igen och mitt arbetspass var slut för stunden. 45 minuters vilande och sen skulle jag jobba lite extra så hängde med dem på Carsons baseball match för att se efter Ava.

En timma senare var vi hemma och jag slängde i mig lite tacos , fixade iordning mig lite och blev upplockad av Ulrika för att åka till Glendys som fyller år idag! Vi hade en trevlig kväll med lite vin, snacks och tårta. Inte som tårtorna här hemma men gott var det och en bra avslutning på denna dag! Så ja, idag har jag haft fullt upp hela dagen!

Nu är det dags för sängen och jag ska försöka bli bättre på att ta lite kort så ni kan få se lite av mtt liv här borta som kan vara väldigt hektiskt nu i början .. Det är även svårt för barnen att ha en helt ny person i huset som bor hos dem och som ska ta hand om dem på dagarna. Det tuffaste just nu är den mellersta pojken som har det lite svårt. Mycket känslig och vill helst vara med mamma och inte med mig. Men det ska nog ändra sig snart hoppas jag på :)  

Puss!

San Francisco ..


Då har ännu en helg sprungit iväg här i underbara Cali. Tänkte ha lite skön sovmorgon igår men ack så fel man kan ha. Vad tror jag egentligen. Jag bor i ett hus med 3 barn som vaknar tidigt! Så kl 7 var nog första gången jag hörde dem men det är bara att försöka stänga ute ljuden och sova.
Men vid 10 hade jag bestämt med mamma och pappa att prata på skype och det är lika roligt att se dem varje gång =) det känns inte om att man är så långt borta. Vi pratade nästan en timma och sen blev det dags för ett samtal med Clara och Dennis också så kul och jag saknar verkligen dig Clara ! Allt skulle vara dubbelt så bra om du kunde vara med mig här. Men i september ses vi .

Ungefär 2,5 timma senare så åkte jag och Ulrika iväg för lite shopping. Hittade lite smycken, ett linne och en skjorta. Vid 5 fick vi reda på att vi skulle åka in till San Francisco för lite party. Det blev hem och äta, fixa i ordning sig och sen iväg med bussen vid 8. Inte det bästa sättet att komma till SF men vi hade inget val. Väl framme i stan så skulle vi ju hitta till lägenheten där svenskarna befann sig. Vi började iaf gå åt vad vi trodde var rätt väg. Backe upp och backe ner och vi upptäckte att det var fel väg. Det var bara att vända och börja om på nytt. Backe upp och backe ner och till slut hittade vi. Lägenheten var riktigt snygg och stor och det kändes som att man gick in på ett snyggt hotell när vi kom.
Vi festade med 7 andra svenskar och drog sedan ut och kom in utan problem eftersom de känner en av vakterna. Väl där inne blev det mycket dans och sedan gick vi tillbaka till lägenheten och somnade.

Vaknade idag av en mycket pigg Ulrika som var beredd på att dra ut och shoppa. Seg var jag men det var bara att ta sig upp och vi möttes av regn! Vi gick in på ett ställe som serverade svenska pannkakor och de slank ner direkt så hungrig jag var. Vi gick runt lite och kollade och jag gillar verkligen San Francisco. Mycket charmig stad som jag måste tillbaka till snart igen. Inte sett hälften av den än och får hoppas på att solen kan titta fram nästa gång. Det är också en väldig blandning på människor där. Man kan nog i princip gå klädd hur man vill . En sjuk grej vi såg förresten var en man som hade en hund , en katt och en råtta med sig på stan. Det sjukaste var att katten satt på hundens rygg och råttan satt på katten? Hur går detta till. Menar träna upp dem på det sättet. Så hunden gick där med katten och råttan på sig som att det var helt normalt. Haha ! Synd att jag inte tog en bild att visa.


Pannkakorna mättade inte så mycket så vi satte och på Cheesecake factory och smällde i oss en fet hamburgare och pommes på det. Första gången jag äter det här. Skulle ätit en Cheesecake med men det gick verkligen inte få i så mätta och glada skulle vi ta oss hem till Novato igen. Men då kom ju frågan upp. Vart ifrån går bussen? VI hade ett litet hum om var vi hoppade av igår så vi började promenera igen. Vi gick och gick och till slut så åkte den förbi oss och på något sätt så såg chauffören att vi skulle med för hon stannade snällt lite längre bort och plockade upp oss =) vi fick då veta var vi skulle gå på i vanliga fall. Hemvägen var seg som sjutton men vi möttes av ett varmt Novato. 


            


          


Ikväl blev det grillat och nu tänkte jag snart sova om jag ska orka gå upp tidigt imon!  ;p Nu påbörjar vi den 3:e veckan hos familjen och jag är grymt nöjd över min helg!

Puss!


Fredag 1/4-09

                                       

                                          


Här har jag gått hela veckan och väntat på fredag. Skulle firat Valborg på Stinston beach några svenskar med dricka och grillande. Men vad händer , jo vädret tillät inte oss Au-pairer att roa sig så det blev inställt för att det REGNADE just idag.
Väldigt typiskt eftersom jag och även Adriana var lediga idag. Så hade tänkt att ligga i solen idag och ha det gott. Men det blev till att vara inne i stället. Fick jobba en timma på eftermiddagen efter det blev det pizza, sallad och lite champagne :) Sen kom Ulrika och plockade upp mig och vi hängde vi lite med Adriana och dem sen så bestämde vi att vi skulle ta en bio så vi gick på Obsessed. En film jag verkligen rekomenderar för den var sjukt bra kan jag lova :) Så kvällen blev lyckad trots allt. Nu blir det sängen och det ska bli så skönt för jag har fått ett duntäcke. Nästan lika bra som hemma nu med 4 stora kuddar och duntäcke. Så inatt ska jag nog sova gott och vakna vid sisådär 7 tiden kanske av att barnen är uppe och springer..

RSS 2.0