Måndag 28 december


Måndag över och det gillas :)) har haft en skön dag. Min värdmamma har varit hemma idag så vi tog med ungarna på bio och såg the princess and the frog och den var bra :)
Ikväll så skulle min värdfamilj ut och äta med några vänner så jag hängde med dem och de släppte av mig vid pentagon mall så där har jag strosat runt lite ikväll. Fick med mig ett par skor, 2 jeans en klänning ett linne och lite smycke :p kände att jag behövde shoppa lite idag för det var jag värd :D

Nu ska jag äta upp mina sista skumtomtar och nöta lite paradise hotel.

Lena: Det är kul att du kommenterar då och då :)) Du är väll den ända i släkten haha! Det låter som ni hade en rolig utekväll i lördags. Mamma sa att det hade varit mycket folk och att ni öste! :D Ja jag får ta och hänga med er nästa år det borde jag! Bara ni hjälper mig lite. Haha! Jag hoppas att ni får en trevlig nyårsafton där hemma :)) Snart ses vi igen .


Back in DC


Då var jag "hemma" igen och det känns väldigt skönt. Har haft det trevligt med värdfamiljen men det var skönt att komma hem och kunna vara lite ifred igen :)
I fredags så firade vi julafton här och ja det var ju lite annorlunda mot hur jag brukar fira jul ;) Vaknade vid 7 av att ungarna sprang in till mig och skrek att det var dags att vakna och att det var julafton. Hade gärna legat kvar men vad gör man. Gick ner och satte mig i en skön fåtölj framför den öppna brasan och M och R hade redan börjat öppna sina paket. Det gick fort kan jag lova och jag fick min egna julstrumpa med lite smågrejer i :D Jag fick lite paket jag med och det var mysigt.

De hade inget speciellt julfirande det var mest lugnt och skönt. Jag satt och läste ett bra tag i min fåtölj och sen åt vi julbrunch :p det ända som vi åt som vi äter hemma var nog skinkan men det var gott. Jag gick också på BIO på eftermiddagen med mina värdföräldrar hahah! Aldrig att jag skulle gå på bio hemma under julen men men det var inget ovanligt för dem ;) vi kollade på Up in the air och det bion var packad med folk! Sen på kvällen så bara tog vi det lugnt och kollade på en mysig julfilm.

I lördags så gick jag upp ganska tidigt. Min värdpappa och R och M åkte downtown för att kolla in några sjungande björnar eller vad det var. Morfarn ville ta med mig i bilen och visa mig runt I Charlotte där de bor. Vi åkte downtown och lite överallt och han visade nog mig allt som fanns tror jag men det var kul att få åka runt och se lite. Hem till dem igen för att packa ihop allting och sen in i bilen för att åka 6 timmar igen mot ett hotell där vi skulle spendera natten. När vi kom dit så åt vi lite gott och sen gick vi till sängs. R och jag delade ett rum och jag hade tänkt läsa ut 3:e boken i twilight. Men det gick ju förståss inte för R var helt uppstissad dels för att vi delade på ett rum och dels för att hon skulle få åka skidor dagen efter så det var bara till att lägga ner boken och sova!

Klockan ringde kl 7 idag på morgonen och R utbrister. Äntligen är klockan 7. Jag har varit vaken såååå länge får jag hoppa på dig nu Nina, kan jag få spela lite på din mobil . Nina nina nina! Haha visste inte vad jag skulle ta vägen. Låt mig sova liksom! Men vi gick upp i alla fall gick ner och köpte oss en god frukost och sen åkte vi till skidstället. Kanske är dags för Nina att lära sig att åka skidor. Så det får väll bli nästa mål när jag kommer hem ;) får se hur det blir med det. Jag satt mest och njöt i solen och läste en bok under förmiddagen. PÅ eftermidddagen så åkte vi snowtubing eller vad det heter. Det var så grymt kul. Man åkte upp i en backe men sina ringar. Nästan som badringar. Satte sig i den och de sköt på en och ner gick det och fort ;) haha det måste verkligen göras om!

Frammåt 4 tiden så packade vi in allt i bilen och började köra hemmåt. Jag satt bredvid M och det var ju inte tyst en sekund kan jag lova haha! Jag var så trött och ville bara sova men det gick ju inte så jag fick läsa lite böcker och prata och prata och till slut somnade hon och det var så skönt :)) Nu förstår jag verkligen hur jobbig jag borde ha varit i den åldern ;)

Ja så nu sitter jag här i mitt rum igen och förbereder mig på annu en jobbarvecka. Barnen är lediga heeeela veckan så det kommer att bli långa dagar men snart är det helg igen :) det går så frukstansvärt fort nu!  

Nu är det dags för sängen.
Hoppas ni haft en bra jul där hemma.


Christmas eve


Ja det är var det är nu. Dagen innan julafton :)) känns lite konstigt att fira julafton en dag efter er där hemma men det har faktiskt varit en väldigt skön dag här idag och jag har inte haft någon hemlängtan som jag trodde att jag skulle få så det har varit bra :)

Vi åkte iväg på en liten utflykt innan idag till mormorn och morfarns farm som de har i South Carolina så nu har jag varit där också :)) Det var jätte mysigt där ute och vi hade trevligt. På hemvägen så stannade vi till vid ett ställe där de köpte friterad kyckling. De friterade kycklingen med skinnet och allt på. Lite för fett för min del alltså men jag testade det i alla fall ;)

När vi kom hem igen så sprang jag upp till datorn och skypade med familjen och det var så kul att få prata lite :D Det uppskattas varje gång och jag hoppas att ni hade trevligt :) Iväg igen till kyrkan kände att jag behövde få in lite julkänsla så jag tog med mig morfarn min värdpappa och R dit och det var himla mysigt tycker jag. Hem igen för lite mat och vin och sen har vi mest slappat kollat på en julfilm och lite sånt.

Imorgon vet jag inte när det är dags att vakna. R sa innan att hon troligtvis inte kommer innan 5 haha. M ville med komma in och krypa in under täcket. :p Hoppas de håller sig till sina egna rum ett tag och låter mig sova :D 

Oh så spännande snart kommer jultomten ;)) Haha!

Merry Christmas


God jul era jäklar som har det så mysigt där hemma idag :)) Här är det en helt vanlig dag känns det som. Solen skiner ute och ingen snö här inte :p Jag får vänta tills imorgon för då firar vi julafton. Blev varnad av R idag att jag måste vara beredd för hon ska väcka alla tidigt imon för julklappsöppning. 

Nu ska vi iväg snart och sen hoppas jag att vi kommer hem i ganska bra tid så jag kan prata med min underbara familj på skype <3


North Carolina


Ja nu är vi äntligen framme hos mormorn och morfarn i North Carolina. Vi skulle kommit iväg i tisdags morgon vid halv 9 tiden men då hade min värdpappa lämnat lyset på i bilen under natten så batteriet självklart hade dött. Så det blev några timmars väntande tills någon kom och fixade det. Men vi kom iväg i alla fall men då dök det andra problemet upp. Det var inte bara batteriet som skulle krångla utan andra saker på bilen så de åkte in med den så den kunde fixas och det blev åter igen ett jäkla väntande. Så vi åkte iväg för att käka lite lunch och vid 3 tiden kom vi nog iväg tror jag!

Tror att vi åkte ca 5 timmar och sen stannade vi hos en kompis till min värdmamma. Där åt vi lite gott drack lite vin och sen gick vi och la oss. Idag har vi åkt runt lite där de bor. Kommer inte ihåg vart det var nu ;)

Men i alla fall nu är vi här och det tog kanske 2 timmar från kompisen hit. Vi kom hit och åt lite gott igen haha och bara satt och pratade lite. De är verkligen helsköna mormorn och morfarn och det var så mysigt med en julgran :) har ju inget julpynt där hemma eftersom de är judar.

Det känns konstigt att ni firar jul där hemma imon och vi på fredag. Det kommer bli annorlunda iår speciellt att fira så långt bort och jag kommer att sakna min stora släkt och hela julen :)) Men jag tror att det blir bra här med. Det blir kul att fira jul på ett annat sätt också.

Nej nu ska jag sova för jag känner att jag bara skriver massa strunt här idag ;) haha! Men men GOD JUL TILL ER ALLA DÄR HEMMA. Hoppas ni får en helmysig dag med god mat och massa godis.

Hörs imon på skype familjen. Älskar er.

Måndag 22 december


Nu har en helg till gått och som vanligt springer den förbi. Som ni vet så åkte jag till New York i fredags med Louise. Hinner inte skriva om det just nu men det kommer en liten uppdatering och lite bilder från det senare när jag hinner. Jag har precis packat klart och nu är jag redo för att åka till North Carolina med min värdfamilj för att fira jul! Vi kommer att stanna till söndag och jag vet inte hur internet kommer att fungera men jag hoppas att jag kan använda det lite :))

Igår åkte Louise hem efter sitt år här i USA. Det kändes inte alls kul eftersom vi umgåtts så mycket med varandra sen jag kom hit. Men jag kommer och hälsar på dig i Hässleholm när jag är hemma igen det kan jag lova dig :D

Idag har det varit en ganska skön och lugn dag. Min värdmamma åkte aldrig till jobbet pga snön så hon var hemma idag. Jag började jobba vid halv 10 och då slöade de bara där uppe så vi satt och kollade på tv och tog det lugnt. Sen drog vi ut i snön och åkte pulka :) In igen för lite mat och sen kollade jag och barnen på ensam hemma 2. Efter filmen slutade jag för dagen och gick till Friendship heights där jag träffade Tove och Anna en stund. 

Nu ska jag se så jag har allt med mig och sen blir det sängen.

Tänker på er alla där hemma :))





GLÄDJE


Oh vad glad jag blev nu. Kom hem från Tove för en stund sen tog mig en skön dusch och tände min julgran advendsljusstake och lite ljus och satte på lite julmusik OCH ÖPPNADE MITT PAKET.

För det första måste jag skriva att varje år sen jag och min syster var små så har vi haft varsin "julstrumpa" Min är en pingvin och Claras är en Björn. Dessa tar vi fram varenda år även om vi inte är så små längre och vi bara älskar det :)) Så vad tror ni låg i paketet om inte min julpingvin med småpaket som jag faktiskt ska vänta med tills julafton. Ligger i sängen just nu med min lilla pingvin och den luktar mamma :D



Fick en almanacka för 2010 ICA malmbäck dessutom hahaha! Svenskt godis,en tomte såklart och en fin bok där mina underbara släktingar skrivit varsin hälsning till mig :)) Tack till er alla det värmde verkligen och jag visste inte var jag skulle ta vägen. Jag blev så glad och tårarna kom så mycket känslor. Ni är också saknade och det ska bli kul att komma hem till er igen :)  

Pengar från mamma och pappa blev det med så nu gäller det att jag hittar lite julklappar till mig själv :)) Men det får nog bli efter jul för då börjar ju rean här :D.D

Tack så jätte mycket mamma och pappa och ni andra ni är bäst och jag saknar er så mycket.

Nu ska mysa ner mig i sängen med min lilla pingvin :))



Fredag 18 december


Skypat med familjen där hemma idag och det kändes så skönt att få prata lite med er :)) saknar er extra nu när julen närmar sig. Men i Mars kommer ni och vad kul vi ska ha :)

Annars så börjar jag snart att jobba och det blir ca 2 timmar sen slutar jag för att hinna med bussen till New York. Så inatt kommer vi dit och sover på hostel, sen upp tidigt för att gå runt hela dagen och ta bussen tillbaka till DC vid halv 11 på kvällen sedan hem till Louise och sova där och sen åker hon hem på söndag och jag ska jobba lite på kvällen. Så ser min helg ut! Dock längtar jag inte till söndag. Ush vilken tråkdag när du åker hem Louise ochatt jag ska beöva jobba lite :( Men efter jobbet ska jag allt ha en sjukt skön kväll och öppna mitt paket som jag fick.

Tillbaka på söndag igen .


Jobb, secondhand shopping, julklappsinslagning och Cheesecake factory


En dag kvar på jobbarveckan en dag till att gå upp tidigt och jag är så glad att det är helg snart :))

Men idag har jag haft en skön och bra dag. Jobbade två timmar på morgonen sen åkte jag och Louise till Katedralen som ligger en liten bit från oss och gick på secondhand shopping som vi gör lite då och då. Louise hon har öga till det medan jag mest går runt och kikar lite. Men idag köpte jag äntligen något och Louise blev glad. Det blev en svart kavaj för 5 dollar :p sen ett skärp och två böcker. Billigt och bra ;) Hemmåt för lite julklappsinslagning till värdfamiljen och lite träning. Sen träffade jag Louise en stund igen och fick med mig lite kläder hem från henne som hon inte får plats med i hennes resväskor! Det var bara att tacka och ta emot.
Skjutsade henne till skolan och sen åkte jag hem igen för farmorn tog hand om ungarna. Började sortera lite bland mina kläder för det var en enda stor röra. Sen kom ungarna hem igen vid 5 tiden och vi spelade spel och lekte lite skola innan min värdmamma kom hem och jag sprang ut i kylan igen för att gå till Friendship heighs med Louise. Gick runt lite i affärerna och hamnade sen på Cheesecake factory. Jätte mysigt var det men maten den gick inte att äta idag. Jag var jätte hungrig och började äta men det sa bara stopp och hungern gick över till illamående istället så tog hem maten i stället och hoppas det blir en god lunch imon :))

Ja som ni kan läsa så träffas jag och Louise i alla fall 3 ggr per dag och det känns så fruktansvärt tråkigt att hon ska åka hem nu och bara lämna mig så där. Hör du det Louise ;))

Ne nu måste jag snart sova om jag ska orka med jobbet imorgon innan vi åker till New York .

Godnatt!


Ett grönt paket




När jag kom hem i eftermiddags med en av ungarna så ser jag det fina gröna paketet utanför dörren och flög nästan i taket utav glädje :)) Tack så mycket! Är nyfiken på vad det finns i det men ska hålla mig till helgen innan jag öppnar det :p

16 december 2009


Måndagens humör är som bortblåst och jag mår bra bra bra :)) Idag är det onsdag och fick veta att jag troligtvis bara jobbar morgonen imon och sen är jag ledig hela dagen sånt gillar jag. Nu är det inte långt kvar till helgen och till New York!!!

Nu har jag varit här i 8 månader och det har verkligen gått fort även om det ibland har varit kämpigt men jag ångrar verkligen inte att tog steget och åkte hit för har varit med om så mycket här. Jag har redan bort i denna familjen i snart 4 månader och även om min första familj inte var den bästa så sitter jag inte och ångrar mig att jag valde den familjen från början även om jag fick vänta lite extra på att komma iväg. För hade jag inte valt den så hade jag absolut inte haft chansen att se så mycket som jag fått göra. Under mina 8 månader har jag bott i 3 olika familjer.

* 3 månader i San Francisco där jag åkte ner en helg till Jannike i San Diego
* 1 månad i San Diego då jag flyttade in i Jannikes värdfamilj och hade lite semster kan man väll säga.
* Nu 4 månader i Washington DC

Jag åkte tillbaka till San Francisco med Clara några dagar och också till Los Angeles :) Det jag skulle vilja se i CA är Las Vegas men det väntar jag med tills jag är 21 då hoppas jag på att det är några där hemma som ställer på att åka hit igen :)

Nu är det snart jul och jag ska med min värdfamilj till North Carolina några dagar. Var inte alls sugen på det men ser det som en möjlighet att se ett nytt ställe :) Vi ska nog åka skidor sista dagen där också och ja Jonna vet ju hur det gick för mig att åka skidor första gången :p Haha sedan dess har jag inte ställt mig på ett par skidor så vi får se hur det blir med det ;) Kanske håller jag mig till pulka med M eller något.

Sen är det nyår jag kan se fram emot :D Dock vet jag inte alls vad som händer här eller vad jag ska göra. Men får hoppas att det dyker upp något kul för en bra nyår det ska jag ha 2010 för sjutton. Hoppas på en kul kväll :)

Sen är redan December över och då är det slutspurten på mitt år. FÖR I MITTEN AV MARS KOMMER MIN UNDERBARA FAMILJ OCH HÄLSAR PÅ MIG :D kommer blir så sjukt kul och jag tar min sista semestervecka då. Det blir lite seightsing i DC och sen en vecka i New York. Sen åker de hem och jag har bara 2 jobbarveckor kvar och sen drar jag på solsemester till Florida :)) 

Nu ska jag kolla lite på Danska paradise och sen blir det skype med Clara.

Hoppas att alla mår bra där hemma. Saknar er.





New York




Eftersom helgen som kommer är Louise sista så har vi nu bokat hostel och bussbiljett till New York. Blir dock inte en helhelg men det spelar ingen roll. Vi ska åka dit på fredag och stanna sent på lördag kväll sen hem till Louise och sova och bara umgås för sen åker hon hem på söndag!

Det ska bli så kul att få åka till New York igen och speciellt med Louise. Så ge mig HELG nu!!!

Dagens bästa.



Att min förmiddag idag inte var den bästa vet nog både mamma pappa, Clara och Dennis om :p Mitt humör var så fruktansvärt dåligt och jag ville bara packa min väska och åka hem till er alla som jag saknar så mycket. Känslorna kommer nog lite extra mycket nu när det snart är jul och allt mys som vi har hemma. Sen så åker Louise hem på söndag och det känns också tråkigt för vi har umgåtts så jätte mycket nu sen jag kom hit och det blir jätte tråkigt när hon åker hem. Vi ses som sagt minst 3 ggr per dag och har alltid lika kul.

Men Clara skickade mig ett julkort som hon kallade det som var från mina underbara vänner Jonna, Linn och Lovisa som jag saknar så mycket nu. Var trots allt över ett år sen vi sågs och det ska bli så kul att se er igen :D Så ett stort tack för detta kort. All kärlek till mig hoppas jag! :)) Därför kallar jag rubriken för dagens bästa för det var kul att få se er :)

Annars så har jag varit här i 8 månader idag. Grattis till mig.

Nu blir det lite paradise hotel och sen sängen.

Julbord/Hannukah fest.


Då var det söndag igen och vilket skitväder det är. Regn regn och regn. Min söndag än så länge har i stort sett bestått av sovande! Har vaknat några gånger men har inte varit så sugen på att ta mig upp från sängen. Så har bara slöat och det har varit riktigt skönt :)

I fredags så åkte jag Anna, Tove och Sara till Ikea för att gå på julbord :) Det var riktigt gott och de hade allt möjligt att äta det var köttbullar, skinka, sill, lax, janssons frestelse, ägghalvor, rödbetssallad osv. De spelade också julmusik och jag kände att jag äntligen fick lite julstämning :) Efter julbordet åkte vi hem till Anna för att lämna bilen och skulle gå till metron. Vi traskade på rätt så bra men ingen av oss visste vilken väg vi skulle gå så vi var lite "vilsna" där ett tag ;) Sen gick vi hem till Tove en stund där de började leka lite frisör och klippte varandras hår. Runt 3 tiden traskade jag hemmåt och somnade nöjd och glad efter kvällen.






I lördags hade min värdfamilj en stor Hannukah fest här i huset. Så jag hjälpte till lite men M medan de fixade och donade med allt som skulle göras. Vid 5 tiden började folket komma och det var nästan 50 amerikaner här i huset plus barn så det var full rulle kan jag lova. Det bjöds på mycket mat och mycket efterrätt så jag gick och små åt hela kvällen och lite vin gick det också ner :) Frammåt halv tio hade alla gått hem och jag hjälpte till att städa upp lite och sen mötte jag upp Louise och hennes kompis Therese som jobbar som au pair i LA. Sen hemmåt igen och lite paradise hotell fast det danska för det är mycket mer roande att kolla på :) Helkul!

Nu är klockan redan halv 5 och jag har precis varit uppe hos familjen och ätit en massa gott från gårdagen. Livsfarligt ligger godsaker överallt. Nu ska jag fixa lite och sen blir det nog lite mys i soffan med en bra film ikväll :)) orkar inte så mycket mer idag.


Torsdag 10 december


Ja nu var det redan torsdag igen och jag har inte haft tid till att skriva i bloggen. Helgen som gick spenderade jag med Louise. Packade ner lite saker i en väska och stannade där hela helgen. Det var så skönt att komma ifrån huset och det behövs verkligen. Vi gick på bio i fredags och såg brothers och den var bra. Sen åkte vi hem till Louise och bara låg och pratade och kollade lite på tv. I lördags vaknade vi upp och den första snön hade kommit :)



Det var riktigt mysigt och vi ville hitta den rätta julkänslan. Vi åkte först till Pentagon mall och strosade runt lite sen till downtown och vidare till Friendship Heights. Vi sprang i hur många affärer som helst men vi hittade helt enkelt inte det vi ville ha. Men lite fick vi med oss hem. Efter en lång dag med shopping tog vi oss till Safeway fr att köpa lite gott och sen köpte vi med oss lite kinamat hem. Vi kurade ihop oss i soffan och kollade på Finding Neverland :)
Söndag morgon sov vi :) Att vi kan sova vi. Vi kollade ut och snön var fortfarande kvar och det var kallt så vi låg kvar i sängarna rätt så länge och bara kollade på film. Till slut tog vi oss ut och gick till Cheesecake Factory :) Tog pasta med pastasås och den är så god :) Louise beställde sin köttfärslimpa haha den är inte nådigt mycket som fick slängas. Vi avslutade med en Cheesecake.

Jag kom inte hem förrän sent på söndagkvällen och det kändes så skönt att inte ha varit här i huset :)
Veckan har gått väldigt fort. I måndags var ungarna lediga heldag så då kom Louise över med sina ungar och vi hade lite julbak med dem :) Pepparkakor och hemmagjorda snickers så gott :) Sen blev det the polar express som är en jätte mysig julfilm :) Sen var nästan min jobbardag över. Så fort jag slutade så möttes jag och Louise upp igen.

I tisdags så åkte vi på lite secondhand shopping. Louise är expert på det där. Hon hittar alltid :) När jag kom hem så hade jag bestämt med mamma och pappa att vi skulle prata på skype. Fick en bra överraskning när några av mina släktingar var hemma hos oss och det var så kul att få prata lite med er :D Blev jätte glad och nu längtar jag tills jag får komma hem och träffa er igen.

Igår var det onsdag och jag umgicks med Louise igen under dagen och vi åkte till Pentagon mall och kollade runt lite. Köpte mig ett par skor som jag ångrar att jag köpte så ska lämna tillbaka dem nästa vecka. I stället så köpte jag mig ett par uggs på kvällen som kändes mycket bättre och de var mycket billigare. Men  ska försöka hitta mig ett par andra skor :)

Nu ska jag krypa ner och kolla på Danska paradise hotell. Mycket roande faktiskt :))


Nu tar jag helg.



Nu ska jag snart åka iväg och kolla på denna film och äta lite gott på Cosi :)) Tror att den kommer vara riktigt bra. Har packat mig en liten väska för nu "flyttar" jag in till Louise under helgen.

Onsdag den 4 december


Härligt härligt. Nu är vi inne i mysiga december. Eller hemma har jag alltid tyckt att det varit mysigt när december kommer för då närmar sig julen och det är julpynt överallt :)) Jag har inte fått någon vidare julstämning än men förhoppnigsvis kommer den. Har iaf fått upp en adventsljusstake i rummet och det gör det lite bättre och sitter och äter skumtomtar. Kan inte sluta för det är sååå gott.

Idag har jag haft en skön dag. Hängde med hem till Louise när vi lämnat av ungarna på skolan. Vi slog till med en fet frukost och film och bara umgicks. Himla mysigt. Min eftermiddag var också jätte skön. M var med farmorn och jag hade bara R. Vi hade bestämt att ha lite filmmys idag eftersom det bara var vi två så vi poppade popcorn och kollade på Camp rock :)

Imorgon är det redan fredag och det är konstigt vad tiden går fort. Det känns som att jag nyss hade helg och ledigt. Snart åker Louise hem om 2,5 vecka och det känns jätte tråkigt. Har verkligen kommit nära varandra och har så kul med henne. Men vi får ses i Sverige igen :D Själv har jag lite mer än 4 månader kvar och om tiden går så fort som den gör just nu så är jag snart hemma hos er igen :)) men än har jag saker att se fram emot här så det är bara att passa på att njuta av de sista månaderna här nu!!


RSS 2.0