Kan man få vara ifred? ;)

Har jobbat 2 timmar på morgonen idag. Har varit ledig mellan halv 10 tills nu för måste snart åka och hämta lilltjejen. Vädret går inte att klaga på. Sol varje dag som ni med har hemma antar jag. Men ibland blåser det lite kalla vindar. Men idag så var jag ute och gick/sprang igen. Verkligen perfekt här bakom husen och så fint. När jag kom tillbaka till huset igen så hade vi två städerskor här som gick runt och städade så tänkte jag skulle gå ut och lägga mig i solen. Har inte hunnit göra det än när jag varit här. Skulle lägga mig på en filt i gräset men då kom det två trädgårdsmästare och skulle klippa gräs och buskar. Så nu är huset fullt och jag känner att jag måste fly iväg någon annanstans nu.

Men han ligga lite i solen iaf och så underbart det var. :D Får hoppas att solen stannar över helgen så man kan åka till stranden eller något.. 
Hoppas ni har en trevlig valborg där hemma. med grillning och fest :)

Miss you all...


Starbucks ..

Hej kära läsare.

Blir allt senare på kvällarna och jag är så trött så jag knappt orkar sitta här .) Men lite tänkte jag väll skriva. Kan börja med att varje dag innebär nya utmaningar. Speciellt nu i början. Barnen känner en inte så väl så de testar en otroligt mycket. Speciellt pojkarna , De vet vad de gör kan jag lova. Dagarna kan svänga från att vara dåliga till att bli suveräna eller från att vara bra till sämre. Men man måste komma ihåg att man är här för att jobba.  Det är inte alltid lätt att ta hand om 3 busungar och se till att de har något att leka med och inte bli uttråkade. Är inte jag med och  verkar lite trött och har tankarna någon annanstans så märker barnen det direkt och börjar apa sig och blir värre och värre :p Men de är hur gulliga som helst och jag har väldigt bra jobbartider och att vara ute och leka på jobbet är inte så illa.

Men man är ju inte här bara för att jobba :) Man ska ju ut och uppleva nya saker och ha roligt . :D Jag trivs jätte bra här  och man får så mycket nya kontakter och alla är jätte trevliga. Idag drog jag iväg direkt efter jobbet med Ulrika till Starbucks i San Rafael och mötte upp 4 andra svenskar. Satt och pratade och hade trevligt och sen åkte vi hem till en av dem och kollade på lite film. Det är skönt att komma ifrån familjen lite och träffa andra som är i samma situation.
Jag har bara varit här i en och en halv vecka och det känns redan som man hunnit med en del. Har jag tur så är jag ledig hela fredag och det betyder låånghelg. Fredagen är redan planerad sen får jag se vad som dyker upp ! 
Imon blir det troligtvis bio med en tjej  från Tyskland. Men först blir det lite jobb så om jag ska orka upp imon igen så är det dags att sova nu.

Natti natti .

Puss!

Sköna dag!




 Paris Hiltons Can Can parfym & lotion, sommarlinne och en gammal goding till film.


 Min nya snygga väska och plånbok. :)



Vet inte var denna dagen tagit vägen. Har hunnit med en del och den har bara sprungit iväg. Idag hade jag en av de sköna dagarna. Upp vid 7 väcka barnen, fixa lunch och frukost till dem. Killarna åker med i carpoolen vid 8.10 och sen har jag en timma på mig att få klar den lilla tjejen till skolan och skjutsa henne. Var ledig mellan 9-12.45- Var ute sprang/gick en runda. Hem igen och till datorn. Där väntade skype med hela familjen. Så underbart att prata med er. Fick även se min lilla kisse som jag saknar så otroligt mycket. Ingen Musse här i sängen inte. Men får försöka få familjen att köpa en liten katt eller något . Kan ju inte vara så svårt. ;)
Sen var det i alla fall jobb igen mellan 13-17.00 .. Vi var ute och lekte och hade playdate med Adriana och "hennes barn" tiden går så mycket fortare om man har någon annan att prata med samtidigt som barnen leker. :) Det blir mycket skönare med för i stället för att ha alla 3 att ha koll på så räcker det oftast med att ha lite koll på lilltjejen.
Slutade som sag vid 5 tiden. Vilade lite på rummet och sen mötte jag upp Ulrika vid shoppingcentret eller vad man ska kalla det. Finns verkligen en del att gå igenom där. Man kan hitta bra kläder till mycket bra priser. Men var väldigt seg ikväll så orkade inte riktigt shoppa. Men lite hittade jag i alla fall :) Längtar redan tills jag kan strosa runt i affärerna igen.

Nu är det dags för sängen om jag ska orka upp vid halv 7 imon igen! Är verkligen ingen morgonmänniska.

Godnattpuss


Måndag den 28 April


Om ni inte redan märkt det så har jag problem med det trådlösa här borta. Jätte tråkigt för jag kan inte lägga ut bilder eller något sånt. Men hoppas att det kan lösa sig snart. Min värdmamma skulle ringa om det imon.
Helgen har varit jätte bra och välbehövlig och det känns som att helgerna här kan bli great :)

Nu har jag börjat på en ny vecka och dagen har gått bra idag måste jag säga men det är mycket man ska komma ihåg att göra. Men det ska jag väll lära mig med tiden. Har i alla fall börjat köra bil och det känns jätteskönt. Bara att få åka iväg när man slutat. är en gudagåva :)  Men jag kommer närmre och närmre barnen och de är verkligen jätte goa vissa stunder. :)

Känner på mig att denna veckan kommer att gå jätte fort.  Imon har jag en av de sköna dagarna. Gå upp och få iväg barnen till skolan, ledig mellan 9-13 och sen lite jobb på eftermiddagen till 5. Därefter blir det antagligen till att gå ut och gå en sväng och kanske lite shopping. På Onsdag ska jag och Ulle in till San Rafael och sätta oss på Starbucks och träffa på lite andra Au-pairer i området. Torsdag har jag inget planerat men är ledig hela fredag :) Då ska det firas svensk valborg med bonfire på Stinston beach. Hoppas bara att vädret är bra. Men det blir oftast väldigt kallt här på kvällarna även om dagarna är varma. Men man är ju från sverige så lite kyla tål man ju alltid så det är bara att ha med sig kläder. Sen har jag en ledig lördag förhoppningsvis om inte de behöver hjälp någon timma när de är på baseball. Ledig söndag så ett besök till San Francisco skulle ju inte vara helt fel. :)

Det var väll allt från mig just nu. Tror att jag ska kunna lägga in lite bilder från NY imorgon. Fixade korten hos Ulle så tack för det :)

Måste ju säga välkommen hem till Linn, Jonna och Lovisa som avslutat sin resa nu :) Hoppas ni har det bra hemma i Sverige igen. Saknar er och många andra! <3


1 vecka.


Jag blir galen , jag kan inte lägga ut några bilder. Jätte tråkigt. Need some help here!

Annars så har jag varit här en vecka exakt idag och det känns bättre och bättre och det känns som att jag kommer trivas väldigt bra :) Får kontakt med fler och fler Au-pairer vilket är jätte kul. Igår gick det jätte bra med jobbet och man börjar komma ut mer och mer och bättre lär de bli nu när jag kan köra bilen med :)
Igår var vi 5 au pairer som åkte iväg på kvällen. Vi tog oss till Tiburon ganska nära SF där vi åt på en fin restaurang med live musik. Gick väll på 30 dollar. Vi träffade även 4 svenskar där med som var jätte trevliga och dit lär vi åka igen. Idag vaknade jag redan innan 8 av barnen och pigg var jag. Jag som sett fram emot min sovmorgon. Men jag lyckades somna om igen men vaknade två gånger av att jag fick kramp i benen och det gör ju så otroligt jäkla ont. I båda vaderna dessutom. Gick upp och åt lite frukost och sen kom Audriana och hämtade upp mig och vi åkte till ett shoppingställe. Finns en del kläder till bra pris och hittade favoritaffären just nu :) Vi hann också åka till Pentaluna eller vad det heter där de har ett ganska stort Outllet till mycket bra priser! Så snart blir det till att shoppa. Hann inte med så mycket idag eftersom jag skulle hem och ta hand om Ava 1 1/2 timme. Hon tog en nap 1 timme och sen lekte vi lite och så var jobbet klart för dagen. Nu ligger jag i min sköna säng och funderar på hur sjutton jag ska lyckas med mina bilder.  I Hate it som lillen säger. Ikväll ska jag och Ulrika träffa två andra svenskar i Mill Valley tror jag och så får vi se vad vi hittar på. You never know. Mycket att utforska nu i början och jag vill verkligen till San Francisco :)

GRATTIS Jannike , nu ska du med iväg och det ska bli så kul att vi kan träffas snart! Jag kommer till dig och du till mig så bra!

Hoppas ni har det bra hemma annars. :)

puss!

Hoppas ni hadr

Mamma & pappa


Jaha då var de torsdag idag då , 4 dagar med barnen har redan susat förbi men det är inte det lättaste. Mycket att ta in och det är verkligen en utmaning nu i början.! Man kommer hit och känner aboslut ingen, flyttar in hos en familj som man inte känner, använder ett annat språk och ja , man ska ta han om 3 barn .Hur tänkte jag? :p Men.det ska väll gå bra när man väl kommit in i allt och lärt känna barnen lite mera skulle jag tro. De är jätte gulliga men de kan vända den onda sidan till kan jag lova! Men det är bara att bita ihop och göra sitt jobb. Skönt att man fått upp kontakt med en del andra Au pairer och det är nu i början det är svårt. Men 1 dag kvar och sen är det helg. Ska bli himla skönt med lite sovmorgon om det nu går dvs. Men det får man ju hoppas på. Ska nog träffa lite andra Au-pairer och så vill jag åka till San Francisco med. Skulle åkt dit en sväng idag egentligen men stannade hemma och pratade med mamma och pappa i telefon och det var verkligen skönt! Saknar er redan :)
Sen så ringde de även upp på skype. Det var ju ännu bättre kan jag ju säga. Det känns inte som att man är så långt bort ifrån varandra och det var så kul att se dem :D

Fick jobba lite extra ikväll eftersom det var baseboll match och de ville att jag skulle passa lilltjejen som är ganska så stor för sin ålder. Så har tagit mig en lång dusch nu och ska bädda ner mig i sängen och kolla på film. Mycket skönt ska det bli. Hoppas på en bättre dag imorgon.

Saknar er där hemma
Puss


Och förresten , jag kan inte lägga in bilder varken på facebook, resedagboken eller bloggen. Någon som vet vad detta kan bero på?


Tisdag ..

Ibland blir man bara så trött, hade skrivit ett inlägg här igår men det lades visst inte in. Men sak samma!  Kan väll börja med att dagen igår va ganska lugn. En Au-pair i närheten ringde och undrade om jag ville hänga med till lekparken och varför inte. Där gick tiden lugnt och barnen lekte med varandra skönt . Sen på eftermiddagen kom en tysk au-pair Juliane som jag antagligen kommer att umgås en del med och vi hade lite playdate där de badade i poolen och vi pratade om lite allt möjligt. Man märker verkligen hur skönt de är att få träffa andra när man åker som Au-pair och hur viktigt det är. Jag har bara varit hos familjen 3 dagar men ändå man behöver träffa andra och inte bara vara i huset . Så imon hoppas jag på att träffa en svensk Au-pair som också bor i Novato och i helgen ska jag nog hänga med Juliane tror jag :)

Idag har vi varit och fixat ett  bankkonto till mig och även kollat på en  telefon. Så imon ska vi nog köpa en så jag kan ringa folket häromkring och så de kan få tag i mig.  Det har varit väldigt lugnt  faktiskt, barnen badade i poolen i eftermiddag och jag satt och glassade lite. Sen fick jag ledigt lite då det blev  till att svara på mejl , duscha o fixa i rummet.. Fick tacos och satte mig ute i det otroligt sköna vädret och fick sällskap av lill flickan :)
Sen åkte mamman på möte och pappan var i Seattle så fick hoppa in och hjälpa dem lite ikväll men det gick bra :)
Nu vill jag egentligen bara köra lite bil så jag kan komma ut på vägarna . Det vore kul, så imon hoppas jag på att köra storbilen !

Ser att jag får fler och fler läsare . Väldigt kul och till er som funderar att åka som Au-pair kan jag bara säga att ni ska våga att ta st

värmebölja


För det första så måste jag bara säga att jag är så trög !! har glömt min kamerasladd hemma så kan inte lägga in några bilder ! dum ja kalla de va du vill. Så tråkigt , men det är som det är tyvärr.

Men annars så har jag haft en jätte bra dag. Vaknade kl 8 jätte pigg och åt lite frukost med familen, vi gick ut och gick och jag bara älskar naturen här :) jätte fint, Det blir till att promenera eller till och med börja springa kanske ! Och vädret var underbart idag . Över 30 grader det ni . så det blev poolen det sista för barnen och så har de en inbyggd jacuzzi i den med. härligt ! Kändes overkligt med sommarvärme i April men skönt har det varit. Vi har också åkt runt lite och kollat hur Novato ser ut och lite runt omkring. Det är inte en stor stad men jätte mysig. Det får bli att åka till SF eller städerna runt omkring ibland med. :)

Skulle läsa en godnattsaga för den mellersta pojken som verkligen är hur gullig som helst innan han somnade . annars har jag bara tagit det lugnt ikväll .Duschat och packat upp en del, Men nu är det dags för sängen . Sen får vi se vad morgondagen har att bjuda på!

Puss!

I made it :)


Jag måste bara skriva att NY var grymt igår. Vilken underbar stad och allt folk! Där kunde man känna stadspulsen verkligen. Vi hade en guidad tur i ca 4 timmar typ överallt i NY sen så fick vi 3 timmar fritt . Så vi bestående av 6 svenskar åkte upp  i Top of the rock och vilken view, vi åt på en japansk restaurang gick på time square , vi njöt helt enkelt av att vara där. Ska försöka lägga in lite bilder ifrån skolan och NY imon ikväll om jag hinner.:)

Idag har jag som sagt kommit till min värdfamilj här i SF. Det började med att vi åkte ifrån skolan 9.15 med olika bussar. Jag åkte med United airlines tillsammans med Kajsa och en från Tyskland .Vi fick vänta på flyget ända till 15.00 och sen blev det flyg i 6 timmar. roligt nej. men va gör man nu är jag ju äntligen FRAMME. :)
Jag blev uppämtad av min värdmamma i en ja STOR bil kan man ju säga. Vi åkte över Golden gate bron och hon berättade lite om allt . Vi stannade till och åt lite god man och pratade en del sen så åkte vi hem till familjen. Klockan  var ca 21.00 och barnen var hur pigga som helst. Har inte hunnit prata så mycket med dem än men det f¨år jag göra imon . Haha på engelska allt ska vara på engelska. Men de är bra jag ska bli proffs på engelska nu :D

Mitt rum är jätte mysigt . Ganska stor säng, eget badrum, en rymlig och bra garderob , tv med dvd :) I have everything I need. kanske lite mer kläder sen blir det perfekt :)

Men nu måste jag sova , Imon ska de visa mig lite runt så jag har någon aning om vart jag befinner mig. Kan ju behövas. Men mina värdföräldrar är jätte trevliga och imon så blir det lek med barnen. :p

Men jag lever och jag mår bra än så länge iaf .:D

Puss

Annu en dag avklarad.


Skont nu ar de jobbigaste dagarna over. INGA mer langa lektioner , imon bar de av mot NY touren och de ska bli grymt , ska aven upp pa top of the rock . Sa jag ser verkligen fram emot morgondagen. :D
Idag har de som sagt varit langa lektioner igen eller en lektion kan man vall saga . Vi har samma larare och hon ar helskon. Men det har varit valdig mycket flum . Marks att vi ar trotta men kul har vi. Skulle spela lite teater och grejer idag med sa det blev ju en del skratt dar med.

Maten ar som sagt inte sa bra men ar man hungrig sa gar det mesta i. Mycket sallad och holl nastan pa att kvavas av en jakla morot idag . Den bara slank ner men kom upp lika  snabbt . tacka gud for de reflexerna eller va man nu har . Haha!

Nu ikvall sa kom det en polis och pratade om lite allt mojligt med oss. Himla skon snubbe man far ju verkligen tanka sig for nu nar man ar i staterna!  Tankte lagga mig nu. Men mer kommer imon om jag hinner efter NY! :D

Tanker pa er.
puss!

Dag 2

Finally .

Det har varit en valdig lang dag och jag ar trott igen. Blev lite flummig inlagg sist men med 3 timmars somn sa blir det sa. Idag borjade vi med lektionerna pa redigt. Blev indelade i 3 grupper beroende pa vart vi ska sen. Jag hamnade i en grupp med 21 st och vi var 4 svenskar sjalvklart satt vi tillsammans. Men de ar mycket engelska och de gillar vi . :) Har en valdigt bra larare men de ar lite segt ibland. Don't shake a baby just so you know :p

Annars sa ar det helt okej har. Men inte sa fint men inte ska man vall va krasen de ar trots allt bara  4 dagar det galler. Min rumskamrat kom igar nar jag slocknat. Hon ar ifran Panama . Vi har bara pratat en del . Man hanger som mest med svenskarna. Men blir lite forvirrat med spraket ibland ;p 

Vi har mest fatt massa info idag pa lektionerna , fick ga fram och presentera oss och sen en gang fick vi aven ga fram och prata om en sjukdom . Mindre kul men ja lever pa att det snart blir rundtur i NY och sen att aka till San Francisco.
Ikvall har vi haft sing a long dar vi fick ga upp land for land och sjunga en barnsang. sjalvklart blev det sma grodorna har.

Nu ar de dags for duschen och sen blir det till att sova sova sova.  Vaknade vid  6 idag nar min rumskompis gick upp. men var helpigg sa de gick bra. Vaknade da och da av hennes snarkande. Oj kan man saga. hogt som sjuttion.
Hors kanske imon igen. Bilder far de bli nar ja kommer till familjen.

Take care.
Nina


New york .

Sadar nu har man kommit till NY efter en laaang flygresa och trott ar man med men maste ga pa ett mote snart sen blir det sangen direkt kan jag lova. 
Som tur var akte Hanna samtidigt om mig sa vi har haft sallskap i planet aven om vi inte fick sitta bredvid varandra fran Frankfurt till NY. Men alltid skont nar man ar tva men har inte fattat an att jag ar har tror jag inte. Det kanns inte som att man ska vara borta ett ar utan man tar en dag i taget. Jag langtar till NY turen pa fredag och jag langtar tills jag far komma till familjen. :)

Men nu har vi tva heldagar har i skolan med laanga lektioner men det ska jag vall orka med :) bra att komma igang med engelskan lite . Men nu maste vi kila ivag pa motet och ata pizza. Far se om jag hinner skriva lite mer har imon nar jag inte ar sa har seg som jag kanner mig nu..

Lev livet !


shopping .



Nu sitter jag hos syster efter en heldag i Jönköping. Inhandlat en del till resan och pengarna bara rullar .Är fortfarande inte klar så får hoppas det jag behöver finns i Nässjö imon. Men först ska jag till frisören och fixa håret :) alltid lika skönt.
Annars så är det bara 6 dagar kvar nu och det känns jätte bra men nervositeten kommer och går och konstigt vore väll det om jag inte skulle vara nervös. 
 
Men nu ska jag umgås med syster igen !  Kommer sakna henne så otroligt . Läängtar redan tills hon kommer och hälsar på mig i USA ! Kommer bli great .. 

 
 Hur ska jag kunna vara ifrån dig ett helt år ?

9 dagar kvar ..


Då var det söndag igen och jag har haft en väldigt lugn och skön helg. I Fredags åkte jag hem till Hylander och vi tog en skogspromenad med deras hundar. Sen fixade vi i ordning lite tacos och kollade på film hela kvällen. Det blev mycket tjöt och vi hade jätte trevligt :) 

Igår kom Clara hem och vi tog en promenad i det sköna vädret. Solen är ju mer än välkommen just nu och vad den värmer helt underbart :) På kvällen var vi bjudna på kalas till våra kusiner det bjöds på varm smörgåstårta som var otroligt gott ! Sen blev det hallonpaj med hemmagjord glass till efterrätt.

  
Clara och jag på Diggilo i somras. Riktigt underhållande och väldigt bra, värt att gå på!


Idag har det varit en lugn dag, Jag har kollat lite på vad som ska tas med till USA för nu är det bara 9 dagar kvar!
Ska börja tvätta och packa lite imon hade jag tänkt men det får bli efter jobbet. ikväll blir det chill i soffan. Tänkte se Slumdog Millionaire har hört att den ska vara väldigt bra så det får jag hoppas på.

Hoppas kvällen blir lika bra för er som för mig !
Puss


ett måste .


12 dagar kvar, sen lyfter planet och jag beger mig mot USA och nya äventyr. Sitter och försöker göra en packningslista just nu och det går verkligen jätte bra. NOT!
Mamma undrar hur jag ska hinna med allt som jag säger att jag ska göra innan jag åker och allvarligt talat så undrar jag det med. Jag måste verkligen sätta lite fart ..





RSS 2.0