New York/snöstorm

 


Kom på att jag inte skrivit om min och Louise New york tripp som vi tog lite spontant sådär. Vi bestämde i alla fall att vi skulle åka in till New York helgen då hon skulle åka hem från fredag till lördag kvälll. Vi bokade bussen och hostel och vi var taggade att komma iväg lite. Första som händer är att min värdfamilj börjar varna oss om att det ska komma in en snöstorm. Vi tänkte ju inte så mycket på det menar snö det får vi ju hemma så det klarar vi väll. Vi tog oss i alla fall till bussen i Chinatown och det hela började med att vi fick stå ute i kylan och vänta på denna buss i en timma eller något. Folket började bli otåliga och när vi skulle hoppa in i bussen så fick vi som hade beställt genom intenet gå in först. Detta var förstås inte populärt hos vissa människor och speciellt inte en viss dam i kön som började hetsa och skrika till den lilla kinesen att han skulle åka hem till sitt egna land osv osv. Trodde jag skulle dö. Varför inte bara va tyst och gå in i bussen lugnt och stilla så vi kunde komma iväg. Vissa människor här alltså.

Men bussturen gick bra och vi kom fram innan 12 tiden då det var dags att leta efter hostelet som vi bokat. Visste ingenting om det och vi började prata om att det säkert var skitäckligt och låg i ett dåligt område. Men vi blev positivt överraskade. Det var mer som en lägenhet som de hade inrett till ett hostel. De var hur trevliga som helst och vi somnade gott. Upp på lördagmorgonen och startade med frulle precis utanför hostelet sen vidare mot tunnelbanan som inte är den lättaste men vi lyckades ganska bra och hoppade av någonstans på broadway :p vi böörjade gå runt i småaffärer som man kan hitta sjukt billiga kläder i. Men Nina och Louise var nog inte på shoppinghumör. Haha vi började gå igen för vi tänkte att vi kunde gå hela vägen på broadway upp mot Time square HA säger ja bara. Vi gick och gick och till slut hoppade vi in i en taxi som körde oss en bit på vägen. Vi började gå i affärer igen och Louise var i provrummet och jag testade att ringa henne. Men det var ingen Louise som svarade det var en annan. Jag trodde helt seriöst hon skämtade med mig som vanligt så jag börjar prata på men kom snart på att det inte var hon. HON HADE TAPPAT MOBILEN I TAXIN. Så ut från HM in i en annan taxi för att möta upp den andra taxin haha jag trodde ja skulle gå under. Hitta en speciell taxi i New York liksom. Men vi hitta den och allt var frid och fröjd igen. Varade tyvärr inte länge för sen börjar en kompis skicka till Louise och säger att metron och taxibilarna inte kör i DC längre pga snöstormen. Ja tänkte vi då. Otursdagen kanske ;) . Vi var inte heller säkra på om bussen skulle köra från NY  till DC heller. Men vi skrattade mest åt det och gick till Rockafeller center för att kolla in julgranen och det var sån julstämning verkligen för snön började komma till NY också :) Sen strosade vi runt på Time Square men då hade snön kommit ordentligt och det var riktigt kallt så vi började ta oss dit bussen skulle komma. Vi hade ingen aning om den skulle komma eller inte men vi ringde till dem och de sa att de skulle komma men då blev nojiga och sprang ut i snön ja DET VAR SJUKT MYCKET SNÖ NU. Vi stod där som två fån och klockan var 5 i halv 11 och bussen skulle komma halv. Det var inga andra med resväskor eller något så då kände jag verkligen att oj nu kommer inte Louise komma hem och hon kommer missa sitt flyg imon.

Men vi stod där lite till och skrattade och tog allt med en nypa salt. det var nog sista kvarten då vi inte kände våra fötter längre som vi blev lite irriterade haha. Men då kom bussen och ut från Bank of america kom alla andra som skulle åka med varma och glada medan vi stod där som två isbitar. Haha men bussen kom i alla fall och vi var glada att få åka hem. Bussturen som vanligtvis tar lite mer än 4 timmar tog ca 8 timmar.Bussen krånglade såklart eftersom alla snö låg på vägen. Bilarna kunde inte köra de bara sladdade och något i bussen tjöt hela vägen hem. :p

Men hem kom vi klockan 7 söndagmorgonen haffade den enda taxin som vågat sig ut och tog oss hem till Louise.
Haha vet inte vad man ska säga men kul hade vi i alla fall. Otur hade vi också och det blev knappt ingen shopping. Men denna lilla trippen som verkade så lätt kommer jag nog alltid komma ihåg :))

Eftersom det var så snöigt så blev det inte mycket kort men det får ni ta :p


Ne nu kurrar magen igen. Bäst att soooova!

Kommentarer
Postat av: Lollo

hahahahahah klockrent ;)

2010-01-27 @ 23:35:16

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0